avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... afini gradul IV
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

afini gradul IV

Buna ziua,
Lucrez intr-o companie in care in cazul in care am in subordine o ruda sau afin pana la gradul IV ma aflu intr-o situatie de incompatibilitate.
In acest caz, daca sotul surorii sotului meu #-o( adica cumnatul sotului) este afin pana la gradul IV cu mine, in acest caz eu aflandu-ma intr-o situatie de incompatibilitate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:43, 11 Mai 2016
Care e intrebarea?
cred ca intrebarea este: "ce fel de afin este sotul surorii sotului meu?" sau mai corect "este sotul surorii sotului meu afinul meu? Si daca da, de ce grad?"

eu as zice ca nu: sotul surorii sotului este afin al sotului
Cum afini mei sunt rudele sotului meu si afinii sotului nu intra la categoria rude => afinii sotului nu-mi sunt nimic, legal.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
mirebire, utilizator
da, intrebarea era daca sotul surorii sotului meu afinul meu. Multumesc pt precizare.
Aici parerile sunt impartite
Cf. declaratiilor de avere a unor judecatori, sotia varului sotului este afin de gradul IV cu judecatorul declarant.
Cf. art. 407 Cod civil, colega are dreptate si nu exista, cf. redactarii articolului, o legatura intre dv. si afinii sotului.
Totusi, cred ca e dificil sa spuneti ca acel judecator se intelege bine cu varul sotului si face o maaaaaare diferenta intre acesta si sotia sa, care nu-i e nimic lui. Cred ca e normal sa o treaca in declaratie si ca, daca scopul legii e sa defineasca persoanele fata de acre avem anumite... afinitiati in sensul larg al cuvantului, ar intra si afinii sotului.
In concluzie, verificati dispozitiile legii speciale ref. la incompatibilitatea dv. Daca ma uit la scopul Codului civil, cred ca intra aici si sotii/sotiile de afini. Care, dupa mine, nu sunt afini cu sotul dv., nu sunt nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca cumnatul paratului poate ... menasel02 menasel02 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca cumnatul paratului poate fi martor intr-un proces de succesiune. Multumesc (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie cornel2010 cornel2010 ce rude sunt sotiile a doi veri primari? sunt veri primari din partea tatilor. (vezi toată discuția)