avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament nou cu multe probleme ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament nou cu multe probleme ascunse

Am sa incep cu inceputul ca, toata lumea sa inteleaga ce doresc si de ce doresc acest lucru.

In 2016 am reusit sa strang avansul pentru un apartament in Bucuresti foarte bucuros am cautat oferte am gasit multe oferte am vizionat cateva si o oferta buna in Sector 1 zona Sisesti ma captat. Am contactat firma am vizionat la vizionare am obesrvat cateva probleme gen un geam spart mia zis se rezolva nea explicat ce materiale bune sunt ne fiind cunoscator l-am crezut pe agent izolatie exterioara de 10cm ... totul parea ok.

Am inceput demersurile am data avans de 15% si restul urmeaza banca sa il vireze dupa o saptamana eu am cerut in acel timp de o saptamana sa ma pot muta sa mut mobila etc am fost refuzat "motiv daca nu imi da banca restu de bani" ok am zis bine asta e o saptamana extra nu conteaza.

Pe data de 1 februarie am semnat la notar si m-am mutat in noul apartament dupa cateva zile am observat nenumarate nereguli (probleme) nu facusem asa zisa receptie la apartament asa ca au remediat cateva din ele restul ex: puscat tencuiala langa un geam pe exterior au zis o rezolvam cad vine caldura am zis ok am semnat hartia de primire apartament si mi-am continuat viata.

Dupa 3 saptamani am observat probleme grave in apartament gen apa pe sticla de la termopane , izolatia exterioara am fost mintit ca este de 10cm si ea este de 3cm (am observat acest lucru cand mi-am montat hota au carotat gaura si este polistirent de 3cm nu 10cm...) In apartament este frig desi caldura era la maxim.... am sesizat aceste lucruri la administratorul de blocuri mia zis ca nu are ce sa faca doar nu o sa izoleze blocu pentru mine sau sa puna exemplu alta gresie in baie pt ca apa merge catre cada nu la scurgere..... + curge apa pe langa termopane ....

Doresc sa chem echipa de muncitor sa remediez dar nu vreau pe bani mei eu am platit ceva si sunt multe probleme ascunse care am fost inselat si mintit pe fata. Sau sa imi dea bani inapoi pe apartament. Nu sunt doar eu in aceasta situatie mai am si alti vecini cu probleme similare...

Va rog sa imi ziceti cum sa procedez de bani nu dispun sa ma mut ...de abea am strans bani pentru avans..
Ati cumparat de la vreun dezvoltator intr-un bloc nou sau de la un proprietar intr-un bloc vechi?
In primul caz puteti apela la garantie si la ANPC, in cazul doi nu aveti ce face, ganditi-va ca ati cumparat o masina SH si trebuia sa va uitati bine la toate detaliile.
In cazul in care in anuntul de vanzare si in contractul cu firma de intermediere sunt prezentate performante sau caracteristici nereale ati putea apela la instanta pe motiv de inselaciune, dar va fi greu de dovedit atata timp cat ati vizionat apartamentul. Doar pentru defecte ascunse si care v-au fost ascunse ati putea solicita ceva reparatii.
Am cumparat de la un dezvoltator firma foarte mare din bucuresti m-am mutat apartamentul este pe numele meu din 1 februarie .

Cum notific firma oficial? Eu am incercat amiabil sa ma inteleg cu reprezentantul firmei care se ocupa de bloc si mia zis ca venim azi maine si au trecut 3 luni si nu am remediat decat lucruri foarte marunte de genul o usa nu se inchidea lucrurile grave gen gresie de 2 feluri in bucatarie care nu am observato doar dupa ce m-am mutat si am spalat foarte bine gresia ....

Am trimis acum 2saptamani email la firma sa le cer mai multe acte legat de constructie sa vad ce materiale sau folosit dar nu au raspuns.

Cum sa procedez mai departe?

cyan a scris:

Ati cumparat de la vreun dezvoltator intr-un bloc nou sau de la un proprietar intr-un bloc vechi?
In primul caz puteti apela la garantie si la ANPC, in cazul doi nu aveti ce face, ganditi-va ca ati cumparat o masina SH si trebuia sa va uitati bine la toate detaliile.
In cazul in care in anuntul de vanzare si in contractul cu firma de intermediere sunt prezentate performante sau caracteristici nereale ati putea apela la instanta pe motiv de inselaciune, dar va fi greu de dovedit atata timp cat ati vizionat apartamentul. Doar pentru defecte ascunse si care v-au fost ascunse ati putea solicita ceva reparatii.


Am zis de bani nu dispun sa ma mut in alta parte. Sunt proprietar aici . Ma scuzati pentru exprimare dar de fiecare data cand ma gandesc ma enervez foarte tare :). Multumesc
Daca va enervati "foarte tare" nu rezolvati nimic! Ramaneti si cu nervii si cu problema nerezolvata.;)

Apelati la ajutorul unui avocat care sa ii notifice oficial cu privire la defectele apartamentului.

Puteti apela si la ANPC fiind vorba despre un contract intre o PF si o PJ.
Trebuie sa explicati "fara nervi" ;) situatia, faceti niste fotografii eloecvente si le trimiteti la ANPC.
Subliniati faptul ca ati incercat sa rezolvati pe cale amiabila si ca au rezolvat "cate ceva" dar nesemnificativ.

[ link extern ] /

Acum am vazut ca in subiectul topicului este vorba de apartament "nou".:rolleyes:
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
cyan, moderator
Multumesc pentru raspuns. O alta cale fara avocat nu exista? Nu stiu cat o sa ma coste si nu asi dori sa iau avocat si sa ajung sa nu imi permit .... stau prost cu bani momentan si nu doresc sa pierd ocazia sa mi se faca dreptate de organele abilitate.

Multumesc in avans pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Apartament nou, termopanele transpira pe toata suprafata YonM YonM Buna ziua, Anul trecut am achizitionat un apartament nou si totate bune si frumoase pana a venit frigul. De atunci toate geamurile au inceput sa transpire ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cumparat cu probleme din prima zi playpointro playpointro Buna ziua, In data de 27.03.2013 am contractat un apartament, intr-un ansamblu rezidential, acesta fiind in constructie la momentul respectiv. La data ... (vezi toată discuția)