avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apartament nou, termopanele transpira pe toata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apartament nou, termopanele transpira pe toata suprafata

Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat un apartament nou si totate bune si frumoase pana a venit frigul. De atunci toate geamurile au inceput sa transpire pe toata suprafata in camera si de aici au inceput problemele: parchet umflat, egrasie, mobila mucigaita ... Devolatorul la inceput, a tot incercat sa ne evite: ba ca este blocul nou, ca nu incalzim bine apartamentele, ca nu sunt toate apartamentele incalzite, dupa aceia nu a mai raspuns la telefon, si tot asa au trecut 2 luni.
Pana la urma a venit pe la sfarsitul lui decembrie reprezentantii firmei de termopane si a constat ca nu a fost dat cu silicon pe margine afara/interior le termopane. A venit dezvoltatorul si a dat cu Silocon si degeaba. Apoi tot cei de la termopane au zis ca nu avem Glafuri pe interior si acum asteptam sa vina cu glafuri.
Dar in decembrie noi tot insistand ca geamurile sunt de vina, cu amenintari, in decembrie dezvolatatorul a venit cu o alta firma de termopane si a constatat geamurile nu sunt LOW-e desi el spune ca in contract cu firma de termopane asa este trecut. De fapt asta este marea problema nu Glafuri si silicon dupa care asteptam noi acum
Ba nu mai zic ca la unu din vecini s-a constatat ca termopanul nu este fixat bine in suruburi si sa desprins.

Acum intrebarea mea este cum ar trebui sa procedeam pe cale legala pentru a rezolva aceasta problema? Pentru ca se pare ca Dezvoltatorul si Firma de termopane da vina unu pe altul si noua ni se degradeaza totul prin apartament si ajungem sa treaca iarna, garantia si nu se rezolva nimic sau daca "se rezolva ceva" nici nu avem cum sa verifcam pentru ca vara nu se intampla nimic. Nu mai zic ca Dezvoltaturul este la "Schi" pana la sfarsitul luni si iar nu mai raspunde la telefon.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 09:42, 12 Ianuarie 2012
raspunsul e simplu, OPC
In mod normal ar trebui ca in documentatia primita de la dezvoltator sa aveti ,pe langa specificatiile tehnice , si declaratia de conformitate pentru geamurile termopan . Normele UE impun obligativitatea respectarii conformitatii produselor pentru o perioada de 2 ani. In cazul in care ati achitat geam LowE si ati primit sticla ordinara ma gandesc mai degraba sa ii actionati in judecata pentru inselatorie. Nu stiu in ce masura ANPC sau ISC va vor ajuta. Chiar daca vor amenda dezvolattorul Dvs tot cu geamurile alea ramaneti..
In al doilea rand, probabil imobilul este izolat cu polistiren si veti avea mereu probleme cu vapori de apa. Trebuie sa aveti vedere aerisirea in permanenta a incaperilor (macar 2 ore /zi).Succes !
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
ausfahrt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou ....2 probleme unul din pervazurile de la geamuri ... fsiarazvan fsiarazvan Apartament nou ....2 probleme Unul din pervazurile de la geamuri ( in interior ) este deteriorat ... L-am anuntat de acest lucru de 4 luni de zile ( se va ... (vezi toată discuția)
Probleme apartament nou in garantie ContSters99244 ContSters99244 Buna ziua,anul trecut in mai am cumparat un apartament intr-un bloc nou,cu certificat energetic A.Toate bune si frumoase pana a venit iarna.Temperatura din ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii apa imobil nou stefanmhk stefanmhk Buna ziua, In anul 2011 am cumparat de la un dezvoltator (persoana fizica) un apartament cu 2 camere la parter intr-un bloc nou construit. La inceputul ... (vezi toată discuția)