avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot sa patesc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot sa patesc?

Buna seara ,acum aproximativ o luna am avut un incident cu un suporter de la fc brasov ,ca sa fiu mai clar ,eram pe strada cu 2 prieteni (noi fiind suporteri de la alta echipa) iar el cand ne-a vazut ne-a aratat semne obscene ,noi cand am mers dupa el ,individul si-a suflecat manecile (el face un sport de contact) si cand ne-am apropriat de el mi-a dat un pumn mie dupa care am napustit pe el,nu a fost lovit mult,dar a fost lovit putin cu catarama de la o curea ,el spune ca a stat 3 zile in spital ,dar dupa nici o saptamana a pus o poza pe facebook in care nu avea absolut nimic la fata ,iar mie ieri mi-a venit o citatie pentru a ma prezenta la sectie,ce as putea sa patesc ? am 17 ani.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:16, 14 Mai 2016
Atentie sporita,nu inseamna ca daca a pistat poze pe site,nu detine certificat medico legal care sa ateste prejudiciile suferite in urma evenimentului
Este de preferat sa dati curs citatiei,sa va prezentati la politie pentru clarificarea situatiei
Daca nu stapaniti procedurile,este de preferat sa discutati cu parintii in vederea contactarii unei persoane specializate care sa va asiste la audieri,sa analizeze responsabil documentele de la dosar,in vederea reprezentarii si apararii intereselor dv
Conditionat de plangerea adresata autoritatilor,in raport de documentele depuse de reclamant,puteti fi acuzat de fapta sub incidenta penala
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
ynocentta, utilizator
Noi ne-am intalnit si cu tatal sau fix dupa ce a iesit din spital si avea in mana doar fisa externarii si 2 radiografii , baiatul a avut doar nasul spart si o vanataie la ochi care au trecut foarte repede ,ce vreau eu sa stiu e daca risc dosar penal sau puscarie...
Probabil a depus plangere si sunteti acuzat de savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente.
Dosar penal exista daca a depus plangere, la puscarie nu ajungeti fiind minor, dar se poate lua impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.

ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

O sa fiți audiat.

Probabil ca nu veți ajunge sa aveți cazier dacă nu se face o încadrare juridica mai grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Minor implicat intr-un scandal, agresiune verbala si fizica Aslfflsa Aslfflsa Buna seara, va rog sa mi răspundeți si mie , in următoare fapta : Fratele meu minor si licean de clasa a 9 a , se afla cu colegii de clasa intr un parc , de ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente henton henton Buna ziua, acum cateva zile am fost agresat in trafic de catre persoana din dreapta soferului (o femeie) , am apelat 112 si m-au indrumat catre cea mai ... (vezi toată discuția)