avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente

Buna ziua, acum cateva zile am fost agresat in trafic de catre persoana din dreapta soferului (o femeie) , am apelat 112 si m-au indrumat catre cea mai apropiata sectie unde am depus plangere penala impotriva acesteia, am depus o plangere si la politia rutiera deoarece soferul a incercat sa ma loveasca cu masina si chiar m-a atins cu portiera, fara sa ma raneasca, am mers la IML sa scot certificat medico legal pentru ca m-am ales cu unele zgarieturi (probabil de la unghii). In intersectia respectiva sunt camere de supravegheat ale primariei sectorului 1 si capitalei si am apucat sa fac poza la cateva numere de inmatriculare, inclusiv al autorilor.
Sunt sanse ca acest dosar sa ajunga in instanta ? Ce trebuie sa fac sa ma asigur ca acest dosar este luat in serios si sa nu ma trezesc peste 2-3 luni cu ordonante de NUP ?

Am tot citit si am vazut ca majoritatea dosarelor pentru loviri si alte violente primesc NUP deoarece persoanele nu reprezinta un pericol social dar eu vad ca legea incrimineaza destul de clar lucrul acesta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2017
henton, utilizator
NUP nu se mai dispune de la 01.02.2014, in rest ati procedat corect.
Ar fi bine daca ati avea si martori la agresiune.
Incidentul s-a intamplat la semafor unde erau mai multe masini oprite, am facut poza la numerele lor si le-am adaugat in declaratie ... acum daca politia ii va gasi si ei vor vrea sa spuna ce s-a intamplat... si mai sunt si camerele din intersectie...

Multumesc de raspuns!

Da, este foarte bine cum ati procedat, o sa ii citeze politia in calitatea de martori.
A iesit certificatul medico-legal
Numitul x prezinta leziuni traumatice care s-au putut produce prin zgariere.
Pot data din 07.04
Nu necesita zile de ingrijiri medicale.

Se incadreaza in art 193 punctul 2 ?
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
henton, utilizator
Nu, la alin.1 daca nu sunt zile de ingrijiri medicale.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)
Lovire,zgariere alexaalexa0987 alexaalexa0987 Daca am lovit pe cineva si am provocat persoanei respective zgarieturi si aceasta se duce la politie,ce pot pati?Nu am inceput eu altercatia. (vezi toată discuția)