avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la finante locale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la finante locale

Buna ziua.
Am o datorie pe firma la finante locale din 2008. In val de 6.000 ron. Pana in present au mai adaugat la ea penalizari pana la suma de 20700 ron. Anul trecut am primit o somatie de plata acasa pe adresa personala. Anul asta am primit pe 29 aprilie o alta notificare / somatie precum ca a fost declarata starea de insolvabilitate a firmei si datoria se va atrage raspunderea administratorilor (suntem 2). Nu ar fi trebuit sa se prescrie aceasta datorie? Daca nu...ce se intampla in aceasta situatie? Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: cristiang1975 , utilizator 09:27, 12 Mai 2016
Prescriptia in relatia cu statul este de 5 ani incepand cu anul urmator datoriei, adica 5 ani incepand cu 2009. Respectiv 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. Cand ati primit somatia in 2015 trebuia sa o contestati si sa invocati prescriptia.
Prescriptia nu opereaza de drept, constatarea intervenirii ei trebuia solicitata instantei.
Somatia/ notificarea transmisa de 29 este tot de la finante sau de la instanta?
Buna ziua
Multumesc pentru raspuns in primul rand. Pe 29 am primit o instiintare de plata de la Serviciul Public de Finante Locale prin Serviciul de urmarire si incasare creante locale. Imi cere sa ma prezint la un audit...astazi...ce sa fac...sa ma duc sau sa fac contestatie? Unde as putea sa fac aceasta contestatie?
In aceasta perioada ei au mai trimis 2-3 somatii dar pe un sediu vechi al firmei, sediu care a fost schimbat prin 2008 dar ei nu au updatat datele in sistem. Instiintarea de anul trecut a fost prima primita la domiciliul meu. Avea valoarea de 37.000 ron. Dupa primire am fost la Serviciul public de finante locale si am facut o declaratie catre primarul orasului prin care mentionam ca dupa anul 2008, iulie, firma nu a mai functionat ba chiar a fost si suspendata 3 ani. S-a recalculat datoria la valoarea de 20700 cu tot cu penalizari. In aceasta situatie, daca nu obtin prescriptia, cum pot plati doar suma initiala fara penalizari sau cum se poate esalona datoria in cel mai rau caz?
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul prescriptie datorie doraly10 doraly10 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Am un credit luat la Cec in 2008.Perioada de rambursare era pe 10 ani, 2008-2018 .Am platit o perioada, ... (vezi toată discuția)
Problema prescriptie impozite locale amarnet123 amarnet123 Buna ziua! Am o problema dpdv. fiscal; astazi am fost la primaria locala pentru a-mi elibera o adeverinta pt. C.I., acest lucru fiind irelevant pentru ... (vezi toată discuția)
recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)