avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SRL-D - scutire plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SRL-D - scutire plata CAS

SRL-D este scutita de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajator si pt salariaţii angajati cu timp partial sau scutirea se aplica doar la cei angajati cu norma intreaga?Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 12 Mai 2016
1. Potrivit art. 5 din OUG 6/2011, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorata de angajatori vizeaza veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

2. Astfel,scutirea de la plata se aplica asupra contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori (CAS angajator – pentru conditii normale de munca = 15,8%), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, care pot fi cu norma intreaga sau cu timp partial.
Multumesc mult pt raspuns!
...sorry dar din nou sunt nedumerita... Intrebasem intre timp si la cei de la OTIMMC iar raspunsul lor este ca scutirea de CAS se aplica doar salariatilor cu norma intreaga...
???:(
Legea nu prevede asa ceva ... ar fi bine sa vi se spuna de catre cei de la OTIMMC unde este prevazuta aceasta mentiune, intrucat in lege nu exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata contributii in cazul srl-d ContSters276572 ContSters276572 Buna ziua, As dori sa ma consult cu Dvs cu privire la scutirea de la plata contribuţiilor datorate de angajatori in cazul unui SRL-D. Contabila noastra ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe catre stat srl-d roxanarad roxanarad Buna ziua. va multumesc pentru raspuns. salariul minim pe care am uitat sa il mentionez este 1050 . imi puteti spune in aceste conditii cam cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe care stat srld roxanarad roxanarad buna ziua. in luna ianuarie mi-am inffintat un SRLD. eu sunt asociat unic si m-am angajat ca si vanzator pentru a deschide un magazin mixt. as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)