avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire plata contributii in cazul SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire plata contributii in cazul SRL-D

Buna ziua,
As dori sa ma consult cu Dvs cu privire la scutirea de la plata contribuţiilor datorate de angajatori in cazul unui SRL-D.
Contabila noastra sustine ca aceasta scutire se aplica doar in primul an si doar in cazul in care societatea comerciala obtine finantare nerambursabila. Am tot cautat pe internet aceasta conditie, dar nu am gasit-o, in schimb peste tot am gasit informatia stiuta si de noi, adica cea de scutire de la plata contributiilor datorate de angajatori pe toata perioada SRL-D-ului, cei 3 ani, indiferent ca aplicam sau nu pentru fonduri nerambursabile, fie ele oferite prin programe europene sau guvernamentale. Doresc sa mentionez ca societatea implineste 2 ani in octombrie si dorim sa angajam 2 persoane.
Multumesc tuturora pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 4 August 2016
1. Potrivit art. 5 din OUG 6/2011, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorata de angajatori vizeaza veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

2. Astfel,scutirea de la plata se aplica asupra contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori (CAS angajator – pentru conditii normale de munca = 15,8%), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, care pot fi cu norma intreaga sau cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d - scutire plata cas Laura_Salajan Laura_Salajan SRL-D este scutita de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajator si pt salariaţii angajati cu timp partial sau scutirea se aplica ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe catre stat srl-d roxanarad roxanarad Buna ziua. va multumesc pentru raspuns. salariul minim pe care am uitat sa il mentionez este 1050 . imi puteti spune in aceste conditii cam cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe care stat srld roxanarad roxanarad buna ziua. in luna ianuarie mi-am inffintat un SRLD. eu sunt asociat unic si m-am angajat ca si vanzator pentru a deschide un magazin mixt. as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)