avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit CAR
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit CAR

Buna ziua,

Am o problema si sper sa pot gasi un raspuns cat mai clar.

Mama mea a decedat in urma cu doi ani, iar in urma ei au ramas de achitat cateva C.A.R.-uri. Unele le-am achitat in timp util, dar la doua dintre ele am ramas restant. Zilele acestea va incepe procedura de executare silita. In cazul in care reusesc sa platesc creditul integral pana la pronuntarea sentintei (din cate stiu nu se mai apeleaza la executor judecatoresc, ci la instanta de judecata), mai sunt nevoit sa platesc si cheltuielile de judecata? Din auzite, aceste cheltuieli nu ar mai fi suportate de catre mine, avand in vedere ca am achitat obligatiile de plata pana la momentul pronuntarii.

De asemenea, eu nu am fost girantul mamei, dupa decesul ei nu mi s-a cerut certificatul de deces si nici nu am semnat vreo declaratie prin care ma obligam sa il achit. Succesiunea nu este facuta. Cu toata acestea, nu era normal sa primesc o somatie scrisa pentru achitarea datoriilor pana in acest moment? Persoanele de la C.A.R.-uri s-au rezumat doar la telefoane.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere plata rate mancipri mancipri am un imprumut la un c.a.r. din motive de criza intarzii mai mereu cu plata ratei. dar , totusi cu intarzieri de o luna doua , reusesc sa le platesc. data ... (vezi toată discuția)
Împrumutat decedat, girant decedat: există posibilitatea ca moștenitorii girantului să fie obligați la plata creditului? Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, mama mea (decedata in 2014) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei ... (vezi toată discuția)