avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumutat decedat, girant decedat: există ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumutat decedat, girant decedat: există posibilitatea ca moștenitorii girantului să fie obligați la plata creditului?

Buna seara, mama mea (decedata in 2014) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei sa fiu obligat sa plătesc datoriile împrumutatei? Împrumutul a fost luat in anul 2010, Menționez ca nu am primit niciun fel de adresa sau somație in acest sens
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 12 Februarie 2019
Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei sa fiu obligat sa plătesc datoriile


Nu !
daca va contacteaza, nu ii luati in seama, nu le raspundeti, nu ii intrebati ceva etc.. nimic.
Daca prin absurd, va treziti actionati in judecata, va trebui sa va aparati.



Vreun articol ceva din codul civil cu privire la acesta speța exista ? Am tot căutat însă nu am găsit ceva concret, decât ceva de genu ca doar moștenitorii împrumutatului vor plăti creditul și ca pot fi executați silit doar pe bunurile dobândite prin moștenire de la
Împrumutat nu și pe bunurile personale.. legat de girant decedat și răspunderea moștenitorilor acestuia nu am găsit nimic.
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai cautati ca nu aveti ce gasi... datoria nu a fost a mamei ca sa aiba ce plati mostenitorii
Iar daca datoria ar fi fost a mamei, dreptul la actiune al creditorului e prescris.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator

gi-jane2 a scris:

Nu mai cautati ca nu aveti ce gasi... datoria nu a fost a mamei ca sa aiba ce plati mostenitorii
Iar daca datoria ar fi fost a mamei, dreptul la actiune al creditorului e prescris.



Cineva spune ca datoria este inclusiv a girantului întrucât la momentul când sa întocmit contractul de imprumut girantul a consimțit ca in cazul in care împrumutatul nu mai poate plăti girantu se obliga sa achite întrucât a semnat acordul de plata respectiv ca este de acord ca in cazul in care împrumutatul nu mai plătește sa plătească el. De aceea am cerut articol din codul civil sau din alta lege (dacă exista). Și ca acest lucru se transmite inclusiv moștenitorilor girantului. Deci cum este in final? Mai multe păreri? Cazul fiind împrumutat decedat girant decedat (cine Răspunde?)
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Constantin_Lucian, utilizator
mostenirea e compusa din active si pasive, acceptati mostenirea acceptati si bunurile si datoriile. Numai ca mama nu era datoare ea, ci garantase personal un imprumut al altcuiva. Nu avea o datorie personala pe care sa o mosteniti.
Cineva spune ca

Atunci... succes!

Alte discuții în legătură

Girant decedat car... Corina.ion7 Corina.ion7 Bună seara. Soacră-mea a decedat în urma cu o luna și printre acte i-am găsit niște notificari de plata a unor credite la CAR-uri, credite la care ea a ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)
Poprire in calitate de girant Callyn Callyn Buna ziua, Cum as putea rezolva aceasta problema? In 2009 eu impreuna cu o alta persoana am fost girant la un coleg de munca, firma s-a inchis dupa cateva ... (vezi toată discuția)