avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumutat decedat, girant decedat: există ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumutat decedat, girant decedat: există posibilitatea ca moștenitorii girantului să fie obligați la plata creditului?

Buna seara, mama mea (decedata in 2014) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei sa fiu obligat sa plătesc datoriile împrumutatei? Împrumutul a fost luat in anul 2010, Menționez ca nu am primit niciun fel de adresa sau somație in acest sens
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 12 Februarie 2019


gi-jane2 a scris:

mostenirea e compusa din active si pasive, acceptati mostenirea acceptati si bunurile si datoriile. Numai ca mama nu era datoare ea, ci garantase personal un imprumut al altcuiva. Nu avea o datorie personala pe care sa o mosteniti.
Cineva spune ca

Atunci... succes!




Când zic cineva ma refer la o persoana cu studii juridice... Am înțeles răspunsul Dvs însă am auzit ca in procedura executării se urmăresc inclusiv moștenitorii girantului decedat nu doar cei ai imprimutatului. Din răspunsul dumneavoastră reiese ca din punct de vedere juridic/legal pot sta linistit !?

Da, trebuie sa stati linistit din mai multe motive si ca drept dovada ca nu aveti motiv de ingrijorare e si faptul ca nici nu ati fost contactat.
Daca se intampla, v-am zis din primul mesaj, nu ii luati in seama.
Doar daca va treziti dat in judecata aiurea.. mai scrieti aici sau veti merge la avocat.


Nu am primit nimic oficial in scris, au trecut 5 ani de la decesul mamei mele, iar de aceasta problema am aflat verbal de la o cunoștința din cadrul car in urma cu câteva luni..
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
V-am raspuns si la mesajul privat.. nu o sa primiti nimic in scris, mama nu avea nicio datorie si daca ar fi avut, a intervenit prescriptia. Astia de la car nici mostenitorilor imprumutatului nu mai au ce sa le faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant decedat car... Corina.ion7 Corina.ion7 Bună seara. Soacră-mea a decedat în urma cu o luna și printre acte i-am găsit niște notificari de plata a unor credite la CAR-uri, credite la care ea a ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)
Poprire in calitate de girant Callyn Callyn Buna ziua, Cum as putea rezolva aceasta problema? In 2009 eu impreuna cu o alta persoana am fost girant la un coleg de munca, firma s-a inchis dupa cateva ... (vezi toată discuția)