avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparat de făcut poze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparat de făcut poze

Fratele meu m-a rugat acum vreo 10 ani să-i dau lui un aparat de imprimat poze al tatălui meu (era un instrument scump pe vremea aia şi acum cred că e, imprima pe hârtie fotografică poze alb-negru chiar de 50 cm/50 cm) şi i l-am dat, dar nu cadou, ci să-l folosească. Acum avem diverse dispute imobiliare grave şi aş vrea să capăt ceva bani pe aparat (e proprietate comună, suntem doi fraţi, pe mama nu o interesează, tata a murit): fie să cumpere partea mea, fie să-mi plătească o compensaţie financiară dacă vrea să-l folosească în continuare dacă nu-l cumpără. Cum fac să-l oblig să-mi plătească? Şi cine stabileşte cât ar costa aparatul sau folosirea lui lunară, să zicem?
Cel mai recent răspuns: Vladimir44 , utilizator 10:36, 16 Mai 2016
Dupa zece ani s-a cam prescris dreptul dvs. de a actiona in justitie.
Fiind al tatalui, trebuia cuprins in masa succesorala.
danpopescu2011 a scris:

Dupa zece ani s-a cam prescris dreptul dvs. de a actiona in justitie.

Întrebările mele din postarea iniţială se referă la viitor, cum îl fac să-mi plătească o sumă de bani pe lună pentru folosirea aparatului de acum încolo sau cum îl forţez să-mi cumpere partea mea din acest aparat? Am uitat să spun că i-am spus să mi-l dea şi nu vrea, nici nu mi-a răspuns la întrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea imaginii fara consimtamant mihai_tomaro mihai_tomaro http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6947. Aici, este o poza de-a mea, facuta acum 2-3 ani, si folosita astazi fara acordul meu. Au dreptul sa faca asa ceva ? ... (vezi toată discuția)
Ce poate sa fie...furt sau altceva? Maria_Elena_79 Maria_Elena_79 Buna ziua! As vrea sa va spun o situatie in care ma aflu eu. In data de 17 iunie 2014 a aparut intr-un ziar din Slatina un articol despre handmade, este ... (vezi toată discuția)
Am dobândit un teren prin schimb cu un bun mobil, fără să fac contract prin notariat, iar acum mă aflu într-o situație complicată. sunt proprietar fără drepturi? nikkkoleta nikkkoleta buna ziua. am o problema destul de delicata. in urma cu 22 ani am dobandit un teren prin hotarare judecatoreasca in urma unui schimb (am dat o masina contra ... (vezi toată discuția)