Am dobândit un teren prin schimb cu un bun mobil, fără să fac contract prin notariat, iar acum mă aflu într-o situație complicată. Sunt proprietar fără drepturi?
buna ziua. am o problema destul de delicata. in urma cu 22 ani am dobandit un teren prin hotarare judecatoreasca in urma unui schimb (am dat o masina contra acestui teren). L-am inregistrat la timp la primarie, l-am folosit si am platit regulat taxele pentru el. Nu am facut insa cadastrul. Acum doi ani am decis sa-l vand, cumparatorul era deja interesat si mi-a dat anticipat o suma de bani pana la terminarea actelor, incepand deja sa foloseasca terenul. Ba chiar din exces de zel si pe propria responsabilitate, si-a construit gardul. Devenea obligatorie pentru vanzare inregistrarea la cadastru. Din pacate, nu se poate inregistra din cauza unui viciu de procedura, in decizia judecatoreasca scrie ca schimbul s-a facut efectiv, dar nu scrie negru pe alb ca eu am devenit proprietar. Voi putea deveni proprietar "plin" peste 8 ani (uzucapiune). Am informat si i-am restituit interesatului intreaga suma de bani, doar ca el a continuat si continua si astazi sa foloseasca terenul fara a-mi plati nimic, pe motiv ca el a construit gardul. Va intreb, am dreptul sa-l dau afara de pe propritate sau macar sa-i cer (legal) sa plateasca folosinta terenului? multumesc.
va trebui sa-l despagubiti pt ca a facut gardul (la valoarea dovedita)si apoi sa-l cereti sa nu mai foloseasca terenul) Pt timpul cat a folosit terenul trebuie sa fiti despagubita. Rezolvati amiabil prin compensare +diferenta pt gard
domnule avocat, spuneti ca nu exista nici un viciu in hotararea judecatoreasca. cu toate acestea, la cadastru refuza sa accepte hotararea judecatoreasca, pe motiv ca nu scrie negru pe alb ca eu sunt proprietar. in ceea ce priveste rezolvarea, amiabil nu cred. pe cale judecatoreasca, ce trebuie sa cer, sa nu mai intre pe proprietatea mea? repet, nu i-am cerut eu sa construiasca gardul, poate sa si-l ia cu el, e absurd, eu sunt proprietar, platesc toate taxele, si nu pot intra pe proprietatea mea. .
Harta cadastru
milikutza
Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum pot afla daca vecinul meu are facut cadastru la pamantul si casa pe care le detine de 3 ani. Doreste sa-si faca gard si ... (vezi toată discuția)
Cadastru vecin
asya
buna ziua,am o mica problema sant proprietarul unei locuinte construita in1896 care a fost a pariintilor mei pana in 1999 .in acel an am cumparat eu [ocuinta ... (vezi toată discuția)