avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... harta cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

harta cadastru

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum pot afla daca vecinul meu are facut cadastru la pamantul si casa pe care le detine de 3 ani. Doreste sa-si faca gard si sustine ca are act pe mai mult pamant decat stiam de cand eram copil. Si ca va face gard conform cadastrului.
Si daca am intrat de geoportal.ro si am dat analiza pe parcela respectiva ce inseamna mesajul "nu a fost gasita nicio parcela in zona indicata"...ca nu are facut cadastru???
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
milikutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:14, 8 Octombrie 2015
Buna ziua,
Inainte de a-i permite sa faca gardul stabiliti hotarele. Daca nu e posibil pe cale amiabila va puteti adresa instantei printr-o actiune in granituire.
Daca intra prin violenta, amenintare sau fara permisiunea dumneavoastra pe terenul dumneavostra va sfatuiesc sa va adresati la 112. Se numeste tulburare de posesie si/sau violare de domiciliu.
Dacă a declarat că va face gardul conform cadastrului înseamnă că are terenul întabulat fiind fixate punctele de ridicare (limitele proprietății). După cum ați afirmat, vecinul are acte pe terenul pe care îl îngrădește , deci nu poate fii tulburare de posesie , . Faptul că d-voastră știți (sau nu) cât teren are vecinul este o altă poveste din moment ce actele lui de proprietate și cadastrul precizează concret limitele cadastrale. Aveți tot dreptul să solicitați de la OCPI, extras de CF a vecinului. Prin geoportal trebuie să cunoașteți exact elementele solicitate.
D-voastră nu vă plângeți că v-a intrat pe proprietatea d-voastră ci de faptul că respectivul are mai mult teren decât știți d-voastră. fapt care nu vă justifică o eventuală calitate procesuală. -de reclamant.
Printr-o acțiune în grănițuire , acțiune admisibilă imprescriptibilă, se poate stabili hotarul dintre cele 2 proprietăți.
El a declarat ca are cadastru, dar nu a vrut sa-mi arate actele...Acolo sta mama mea si profita ca este in varsta si incearca sa o intimideze. Pamantul pe care el l-a cumparat acum 3 ani a fost a bunicii mele care a lasat o batrana sa-si faca o casa prin 1988 iar in 1991 a fost declarat proprietara in baza Legii 18/1991, dar care nu despagubit-o pe bunica cu un alt pamant, asa cum prevede legea. In mom de fata acel pamant apare inca in certificatul de mostenitor pe care il detine mama mea. Situatia e complicata si nu stiu cum sa o rezolv....
milikutza a scris:

Pamantul pe care el l-a cumparat acum 3 ani a fost a bunicii mele care a lasat o batrana sa-si faca o casa prin 1988 iar in 1991 a fost declarat proprietara in baza Legii 18/1991, dar care nu despagubit-o pe bunica cu un alt pamant, asa cum prevede legea

Ar fi interesant de stiut daca a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare la notariat ?
Ar trebui cunoscut modalitatea in care batrana a dobandit dreptul de proprietate in baza legii 18/1991, ce acte a avut la baza ???

milikutza a scris:

In mom de fata acel pamant apare inca in certificatul de mostenitor pe care il detine mama mea. Situatia e complicata si nu stiu cum sa o rezolv....

Daca este asa, atunci se pare ca mama dvs. este proprietara inca pe acel teren.
Situația este cam încurcată.
1. Recunoașteți că cetățeanul a cumpărat acum 3 ani terenul respectiv. De la cine a cumpărat acel teren? De la bunica, de la mama?
2. Faptul că acel teren apare în certificatul de moștenitor al mamei înseamnă că bunica a murit și mama este moștenitoare.
3. Bunica a lăsat o bătrână să-și facă o casă pe terenul respectiv, în anul 1988?
4. Bătrâna care a construit casa a devenit proprietară în anul 1991, Care au fost actele prin care a dovedit dreptul de proprietate?
Sunt prea multe lucruri încurcate, după felul în care ați descris situația.Prezentați actele unui avocat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai putin teren decat in acte ana-maria23 ana-maria23 Buna seara, Am si eu o intrebare. In curtea mea au stat 3 frati, adica mama, o matusa si un unchi. Matusa mea in urma cu 4 ani a vandut partea ei, adica a ... (vezi toată discuția)
Act cadastral modeximes modeximes Buna ziua! Doresc sa vand casa pe care o am de la parinti (decedati), eu fiind unic mostenitor si pentru care detin titlu de proprietate. Casa nu are cadastru. ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)