avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai putin teren decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai putin teren decat in acte

Buna seara,
Am si eu o intrebare. In curtea mea au stat 3 frati, adica mama, o matusa si un unchi.
Matusa mea in urma cu 4 ani a vandut partea ei, adica a masurat cativa metri si a facut gard imprejmuind casa impreuna cu acei metri. Apoi ea a facut cadastru pe ce a imprejmuit. Dar ea in curtea noastra mai are ramas 100 d metri. Cumparatorul actual al casei a constatat ca in acte are mai mult pamant decat in realitate in curte, zice el.
Eu am vorbit cu matusa mea si am intrebat-o daca pe acel cadastru al curti pe care a vanduto daca a trecut si pe cei 100 de metri ramasi si mi-a spus ca nu. Ce are trecut pe acte atat are si in curte.
Eu as avea urmatoarea intrebare: daca se constata ca vecinul cumparator are mai putin teren decat in acte eu as fi afectata cu ceva, adica mi s-ar lua mie din curte?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:05, 17 Iunie 2014
Orice proprietar are dreptul să solicite grănițuirea adică determinarea prin semne exterioare a limitelor dintre proprietăți-art. 584 Ccivil. Acest lucru se face prin convenție sau hotărâre judecătorească.și conform titlurilor de proprietate. Aveți făcut cadastrul proprietății d-voastră , mai are vreun vecin făcut cadastrul ?
Pe de altă parte faptul că cineva are mai mult teren decât în acte nu înseamnă în mod automat că îl are de la vecin. Numai într-o acțiune de grănițuire, ale cărei cheltuieli se vor împărți în mod egal, vă veți putea stabili hotarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate sammy44 sammy44 Tatal meu detine un titlu de proprietate al mamei sale defuncte , insa de curand a gasit un act de vanzare cumparare al mamei sale care are o suprafata mai ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)