Buna seara,
Am si eu o intrebare. In curtea mea au stat 3 frati, adica mama, o matusa si un unchi.
Matusa mea in urma cu 4 ani a vandut partea ei, adica a masurat cativa metri si a facut gard imprejmuind casa impreuna cu acei metri. Apoi ea a facut cadastru pe ce a imprejmuit. Dar ea in curtea noastra mai are ramas 100 d metri. Cumparatorul actual al casei a constatat ca in acte are mai mult pamant decat in realitate in curte, zice el.
Eu am vorbit cu matusa mea si am intrebat-o daca pe acel cadastru al curti pe care a vanduto daca a trecut si pe cei 100 de metri ramasi si mi-a spus ca nu. Ce are trecut pe acte atat are si in curte.
Eu as avea urmatoarea intrebare: daca se constata ca vecinul cumparator are mai putin teren decat in acte eu as fi afectata cu ceva, adica mi s-ar lua mie din curte?
Orice proprietar are dreptul să solicite grănițuirea adică determinarea prin semne exterioare a limitelor dintre proprietăți-art. 584 Ccivil. Acest lucru se face prin convenție sau hotărâre judecătorească.și conform titlurilor de proprietate. Aveți făcut cadastrul proprietății d-voastră , mai are vreun vecin făcut cadastrul ?
Pe de altă parte faptul că cineva are mai mult teren decât în acte nu înseamnă în mod automat că îl are de la vecin. Numai într-o acțiune de grănițuire, ale cărei cheltuieli se vor împărți în mod egal, vă veți putea stabili hotarul.