avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... act cadastral
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

act cadastral

Buna ziua! Doresc sa vand casa pe care o am de la parinti (decedati), eu fiind unic mostenitor si pentru care detin titlu de proprietate. Casa nu are cadastru. Am solicitat serviciile unei firme dar mi-au spus ca suprafaţa din măsurători este mai mare cu un procent de peste 5% si nu pot sa-mi faca documentaţia .
Este o situatie foarte incurcata. Pentru a avea acces la casa trebuie sa folosesc o alee care este in servitute cu unul din vecini.Acest vecin are acces din strada spre casa lui si nu foloseste aleea. Ea este incadrata intre gardul acestui vecin si respectiv gardul celuilalt vecin. La capatul acestei alei,in fata gardului casei mele, este o parcela de teren de un metru latime si 15 lungime pe care nu o foloseste nimeni decat eu, ceilalti 2 vecini ne avand motiv sa o folosesca.
Vrea sa stiu:
1. Cum pot sa obtin cadastrul pe proprietatea pe care o am.
2. Pot deveni proprietar pe parcela de pamant din fata gardului meu? Cum?

Cel mai recent răspuns: modeximes , utilizator 11:29, 18 Septembrie 2013
Se poate intabula imobilul , daca diferenta dintre suprafata masurata este cu max 10 % mai mare decat suprafata din acte. Puteti sa va efectuatia cadastrul, cei din firma nu sunt pusi la punct cu legislatia.
Va multumesc pentru raspuns! Doream sa stiu mai multe detalii daca sunteti dispus sa oferiti.
Sa inteleg ca va trebui sa gasesc o alta firma de cadastru.
Cu privire la drumul de servitute acest drum poate avea 2 situaţii-să fie constituit prin titlu, şi în acest caz chiar dacă nu mai este folosit de către unul din vecini, titlul constitutiv este valabil şi nu poate fi desfiinţat decât prin instanţă, prin renunţarea certă a respectivului vecin la folosirea acestui drum sau acest drum de servitute a fost folosit prin înţelegere tacită între vecini şi atunci, prin posesie puteţi să o alipiţi propr. d-voastră, bineînţeles folosind calea legală.
Cât priveşte efectuarea cadastrului, acesta poate fi efectuat. Pentru o suprafaţă mai mare chiar de10%, o acţiune în constatare.
Buna ziua! Va multumesc pentru explicatiile oferite! Cu ajutorul dumneavoastra am lamurit o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)