avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna seara! As dori sa stiu cum pot afla daca am dosar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna seara! As dori sa stiu cum pot afla daca am dosar penal sau sunt cercetat

Cu ceva saptamani in urma am avut un conflict cu o persoana din familie. Politia a venit la usa in timp ce eu taiam cu un cutit de bucatarie. Persoana cu care am avut conflictul mi-a luat cutitul din mana, moment in care s-a taiat la un deget cu el. Dupa ce a deschis usa politistilor am fost dus la sectie unde nu am semnat nimic. A venit si persoana cu care am avut altercatia si a declarat ca a fost o cearta si s-a taiat accidental. Politia a retinut cutitul si de curand l-a si returnat, dupa ce persoana aceea a fost din nou la sectie si a declarat ca nu vrea sa continue nici un demers penal.
Politia a si retinut cateva obiecte din casa care nu fac obiectul nici unei infractiuni dar pe acelea nu le-a mai returnat. In momentul in care s-a petrecut incidentul nu eram in stare de ebrietate.

Vreau sa stiu daca ei ma pot cerceta penal daca persoana cu care am avut altercatia nu doreste acest lucru. Si daca da, cum trebuie sa procedez pt. a afla si a stopa asemenea procedura. De asemenea vreau sa stiu daca persoana cu care am avut conflictul trebuia sa semneze un act anume. Am inteles ca a semnat doar ca a primit inapoi cutitul. Pot fi judecat daca au returnat acel cutit si membrul familiei nu doreste sa ma acuze? Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
nelutzu121, utilizator
Depinde ce s-a retinut, aflati de la politie.
Va multumesc. Dar in ceea ce priveste incidentul poate politia sa ma judece sau pot fi cercetat penal? V-am spus, persoana implicata nu doreste acest lucru. Vreau sa stiu daca pot dansii sa ma acuze in lipsa mea si fara cererea persoanei implicate in acel incident, tinand cont ca au returnat obiectele ce ar fi putut servi la un asemenea dosar.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
nelutzu121, utilizator
nelutzu121 a scris:

Va multumesc. Dar in ceea ce priveste incidentul poate politia sa ma judece sau pot fi cercetat penal? V-am spus, persoana implicata nu doreste acest lucru. Vreau sa stiu daca pot dansii sa ma acuze in lipsa mea si fara cererea persoanei implicate in acel incident, tinand cont ca au returnat obiectele ce ar fi putut servi la un asemenea dosar.

Politia nu are autoritatea si competenta sa judece
Singura autoritate care poate fi investita pentru judecare si solutionare cauze este instanta de judecata
Concret de savarsirea carei infractiuni sunteti acuzat ?
Incadrarea unei fapte sub incidenta penala si tragerea la raspundere a autorului,nu este conditionata de dorinta sau vointa partilor implicate,autoritatile se pot sesiza si din oficiu

Cum pot afla daca s-a ajuns acolo? Multumesc frumos! Politistii mi-au informat familia ca fapta coincidea cu art. 193 si art. 199. In ele scrie (citez) "Impacarea inlatura raspunderea penala". De aceea mi-ar veni greu sa cred ca pot fi judecat pentru asemenea incident.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
nelutzu121, utilizator
Va rog foarte mult sa imi raspundeti la aceasta intrebare. Voi acorda "aplauda" sau "recomanda". Daca o persoana cu care am avut o altercatie a dat declaratie la politie ca a fost agresata si apoi a revenit si a declarat verbal ca nu doreste sa fiu urmarit penal, politia/instanta de judecata poate sa ma urmareasca penal? Ce trebuie acea persoana sa faca, ce acte trebuie sa semneze ca ei sa nu ma judece/ sa nu se sesizeze din oficiu?

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor - penal alla1975 alla1975 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Doi vecini s-au agresat reciproc, urmarile fiind destul de neplacute pt.amandoi, unul avand fractura de ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala! Iulyd Iulyd Buna-Ziua! Am avut un conflict familial ce s-a lasat cu ultraj verbal, cat si violenta fizica minora. Organele de cercetare (politia) au luat la cunostiinta si ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog - complicitate la furt Muzamuza Muzamuza Ieri am fost cu o prietena in Carrefour. Am fost la raionul machiaje si ne-am uitat la mai multe lucruri, ea a luat cosmetice in valoare de 250 lei si s-a ... (vezi toată discuția)