Stagiul militar efectuat se considera vechime in munca, dar nu si stadiu de cotizare in sistemul de pensii publice.
1. art.20 din Legea nr.3/1977
(2) Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Asadar, de la 1 iulie 1977 si pana la data de 01.04.2001 - data abrogarii Legii nr.3/1977 - , perioada in care s-a indeplinit serviciul militar in termen constituie
vechime in munca.
In prezent, dispozitiile legale in materie considera perioada de stagiu militar ca fiind perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie.
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice :
ART. 49
(1) În sistemul public de pensii se asimileazã stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
c) a satisfãcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilitã, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
...
Indiferent de perioada in care s-a efectuat armata, aceasta se va lua in considerare la stabilirea stagiului de cotizare cand se va solicita pensie pentru limita de varsta sau pensie de invaliditate.
3. In cazul în care tatal dvs. a lucrat atât pe teritoriul României cât si pe teritoriul Italiei si a platit contributia de asigurari sociale în sistemele de pensii ale acestor state, va beneficia de drepturi de pensie în conformitate atât cu legislatia italiana, cât si cu cea româna, conform prevederilor Regulamentelor comunitare nr.1408/1971 si nr.574/1972.