avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită A 11-a licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

A 11-a licitatie

azi am participat 3 persoane la a 11 licitatie a unui teren intravilan.
la prima licitatie pretul a fost de 57500

la a doua 43125, la a 11 ( adika azi ) a fost tot de 43125

am fost 3 licitatori care au oferit 23000 primul
20000 al doilea si 19500 al treilea

pretul final de adjudecare a fost de 23.000 adika 40 % din primul pret al licitatiei.

precizez ca la al 10 termen reprezentata creditorului inainte de a incepe licitatia a intrebat licitatorii care e pretul care il ofera si vazand ca pretul e sub cel cerut de banca (43.125 ) inainte de a incepe licitatia a solicitat suspendare licitatiei.

Acum la al 11 termen nu a mai intrebat care este oferta licitatorilor si in consecinta licitatia a inceput si s a desfasutat normal.

La aflarea sumelor comunicate de executor reprezentantul bancii a comunicat ca nu e de acord su sumele propuse si in consecinta refuza sa semneze procesul verbal al licitatiei.

la finalul licitatiei adjudacata cu 23.000 lei a fost precizat in procesul verbal ca banca nu e de acord cu suma oferita.

Apoi pe procesul verbal al licitatie reprezenta bancii a scris urmatoarle :

,,banca se opune vanzarii terenului la pretul de 23000 lei , pretul fiind derizoriu in comparatie cu creanta bancii. Executorul refuza sa tina cont de opinia bancii incalcand principiul ,,Disponibilitatii,,
Nerezervam dreptul de a contesta in instanta prezentul proces verbal.,,

Va rog sa ma sfatuiti daca pot merge mai departe in achitarea diferenti de pret pina la suma finala de 23.000 sau - principiul ,, DISPONIBILITATII,, este definitoriu in acest caz si licitatia - procesul verbal de adjudecare poate fi anulat.

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:12, 15 Mai 2016
Doar dacă ar fi cerut suspendarea putea bloca licitatia.
Dacă nu a cerut-o, nu mai au ce face. Principiul disponibilității nu are legătură cu stabilirea prețului unei licitații, nu în mod direct. Nu au voie să ceară un anumit preț, nu e o vânzare liberă și nu e bunul lor.
Și eu sunt de aceeași părere.
Din moment ce bunul s-a vândut e bun vândut.

Pentru banca nu a fost nimeni prezent la licitație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatia a cincea ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: licitez pentru o casa pentru care nu se mai prezinta nimeni. Am licitat la a 3-a, a 4-a licitatie. Nu mi-au acceptat pretul (era 20 mii euro la o ... (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin executor bancar mormelvio mormelvio Buna tuturor. Am si eu o intrebare cu privire la adjudecarea unui imobil la o licitatie facuta de o banca prin executorul propriu bancar. Imobilul a fost ... (vezi toată discuția)