azi am participat 3 persoane la a 11 licitatie a unui teren intravilan.
la prima licitatie pretul a fost de 57500
la a doua 43125, la a 11 ( adika azi ) a fost tot de 43125
am fost 3 licitatori care au oferit 23000 primul
20000 al doilea si 19500 al treilea
pretul final de adjudecare a fost de 23.000 adika 40 % din primul pret al licitatiei.
precizez ca la al 10 termen reprezentata creditorului inainte de a incepe licitatia a intrebat licitatorii care e pretul care il ofera si vazand ca pretul e sub cel cerut de banca (43.125 ) inainte de a incepe licitatia a solicitat suspendare licitatiei.
Acum la al 11 termen nu a mai intrebat care este oferta licitatorilor si in consecinta licitatia a inceput si s a desfasutat normal.
La aflarea sumelor comunicate de executor reprezentantul bancii a comunicat ca nu e de acord su sumele propuse si in consecinta refuza sa semneze procesul verbal al licitatiei.
la finalul licitatiei adjudacata cu 23.000 lei a fost precizat in procesul verbal ca banca nu e de acord cu suma oferita.
Apoi pe procesul verbal al licitatie reprezenta bancii a scris urmatoarle :
,,banca se opune vanzarii terenului la pretul de 23000 lei , pretul fiind derizoriu in comparatie cu creanta bancii. Executorul refuza sa tina cont de opinia bancii incalcand principiul ,,Disponibilitatii,,
Nerezervam dreptul de a contesta in instanta prezentul proces verbal.,,
Va rog sa ma sfatuiti daca pot merge mai departe in achitarea diferenti de pret pina la suma finala de 23.000 sau - principiul ,, DISPONIBILITATII,, este definitoriu in acest caz si licitatia - procesul verbal de adjudecare poate fi anulat.
Doar dacă ar fi cerut suspendarea putea bloca licitatia.
Dacă nu a cerut-o, nu mai au ce face. Principiul disponibilității nu are legătură cu stabilirea prețului unei licitații, nu în mod direct. Nu au voie să ceară un anumit preț, nu e o vânzare liberă și nu e bunul lor.