avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit/Scutire Resedinta Parohiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit/Scutire Resedinta Parohiala

Buna ziua,

avand in vedere urmatoarele:
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
d) clădirile care, prin destinație, constituie lăcașuri de cult, aparținând cultelor religioase recunoscute oficial și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice;
e) clădirile funerare din cimitire și crematorii;


Norme:
23. (1) Prin sintagma clădirile care, prin destinaţie, constituie lăcașuri de cult se înţelege bisericile, locașurile de închinăciune, casele de rugăciuni și anexele acestora. Termenul lăcaș este variantă a termenului locaș.
(2) Anexele bisericilor se referă la orice incintă care are elementele constitutive ale unei clădiri, proprietatea unui cult recunoscut de lege sau a unei asociaţii religioasă, cum ar fi: clopotniţa, cancelaria parohială, agheasmatarul, capela mortuară, incinta pentru aprins lumânări, pangarul, troiţa, magazia pentru depozitat diverse obiecte de cult, așezământul cu caracter social-caritabil, arhondaricul, chilia, trapeza, incinta pentru desfășurarea activităţilor cu caracter administrativ-bisericesc, reședinţa chiriarhului, precum și altele asemenea; prin așezământ cu caracter social-caritabil se înţelege serviciul social organizat în conformitate cu prevederile Nomenclatorului serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015. (căminul de copii, azilul de bătrâni, cantina socialăsau orice altă incintă destinată unei activităţi asem ănătoare. )

... Resedinta parohiala este sau nu scutita de plata impozitului pe cladiri??? !!!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:12, 13 Mai 2016
Da, este reședința chiriarhului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire - casa parohiala ana55 ana55 Incepand cu anul 2016 se plateste impozit si pentru casa parohiala? si daca da ,cum se considera rezidentiala sau nerezidentiala?Trebuie sa aiba evaluare ... (vezi toată discuția)
Cautata cu lumanarea alex9ys alex9ys Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare. Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladire incubator de afaceri Asimcov Asimcov [b]O.G. 57/ 2002[/b] Potrivit art. 85 alin1 lit. b) din O.G. 57/2002 Statul susține dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer ... (vezi toată discuția)