avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire - casa parohiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire - casa parohiala

Incepand cu anul 2016 se plateste impozit si pentru casa parohiala? si daca da ,cum se considera rezidentiala sau nerezidentiala?Trebuie sa aiba evaluare ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana55 , utilizator 19:59, 13 Martie 2016
Doar Dumnezeu stie ce a vrut sa spuna guvernul prin exprimarea de mai jos!

Cod fiscal
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
d) clădirile care, prin destinație, constituie lăcașuri de cult, aparținând cultelor religioase recunoscute oficial și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice;

Se poate intelege ca trebuie facuta evaluare pentru orice lacas de cult avand in vedere ca in cele mai multe cazuri in interiorul acestora sunt incaperi folosite pentru activitati economice (comercializare lumanare, obiecte de cult, etc.).

Casa parohiala poate fi considerata "componenta locala a lacasului de cult" si atunci ar fi scutota de plata impozitului.

Acum daca ne gandim putin, ar putea fi impozitat tot spatiul locasului de cult din moment ce in incapare se desfasoara o activitate economica intre enoriasi si preoti, primii platesc un acatist iar cei din urma presteaza un serviciu uitand sa elibereze un bon fiscal.
preotul din localitate a venit cu o adresa de la Protopopiat,prin care li se adduce la cunostinta ca incepand cu 2016 se plateste impozit pe casa parohiala,si trebuie sa faca evaluare.Nu mai stiu ce e de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit/scutire resedinta parohiala sludovic sludovic Buna ziua, avand in vedere urmatoarele: ART. 456 - Scutiri (1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: d) clădirile care, prin destinație, ... (vezi toată discuția)
Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)
Cutire de impozit pe cladiri (apartamente) noi viorelh viorelh buna ziua, As dori sa aflu in ce masura mai exista scutiri de impozit pentru un apartament nou ( bloc construit in 2007) si obtinut tot in 2007 printr-un ... (vezi toată discuția)