avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta

Buna ziua,

Daca in luna martie ar fii trebuit sa intru in pensie limita de varsta (pana atunci in pensie anticipata ), si decizia am primit-o in 15.04.2016, cand ar fii trebuit sa primesc pensia limita de varsta?

La ora actuala eu inca primesc pensia anticipata
.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: nyisztor , utilizator 21:18, 13 Mai 2016
1. Veti primi pensia pentru limita de varsta retroactiv, de la data indeplinirii conditiilor pentru pensia pentru limita de varsta.

2. Adica pe unul din cupoanele de pensie viitoare veti primi si diferentele incepand cu luna martie.
Multumesc. Exista un termen limita pt aceste intarzieri? Nu trebuia sa primesc pensia pt limita de varsta dupa primirea deciziei luna urmatoare?
Consider ca pana la finalul acestei luni veti primi si diferentele.
Multumesc frumos. Didferentele se vor vira tot pe cardul de pensii?
Daca ati optat pentru plata pensiei pe card , atunci si diferentele se vor vira pe card.

Alte discuții în legătură

Trecere la pensie pentru limita de virsta freeanifer freeanifer Buna ziua In data de 19 martie 2020 am indeplinit conditiile pentru trecere la pensie pentru limita de virsta pina la acea data fiind pensonat partial ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei dupa data deciziei de pensionare StefBoji StefBoji Am citit pe forum ca plata se face in luna urmatoare emiterii deciziei de pensionare. As vrea sa stiu daca acest lucru este valabil chiar daca decizia s-a ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie limita de varsta cameliaagafia cameliaagafia Va rog, am depus acum in luna februarie cerere pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia limita de varsta. Desi se spune ca trecerea se face ... (vezi toată discuția)