avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie limita de varsta

Va rog, am depus acum in luna februarie cerere pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia limita de varsta. Desi se spune ca trecerea se face automat, se depun cereri, asa ca am depus si eu.
Intrebarea este: am inteles ca decizia de pensie definitiva imi vine in 4-5 luni.
Pina atunci primesc pensia anticipata sau NIMIC????????????
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:09, 18 Februarie 2016
Pensia anticipata partiala.
Apoi pensia de limita de varsta + diferentele.
1. Pana se emite decizia de pensie pentru limita de varsta veti primi cuantumul actual al pensiei anticipate partiale.

2. Cand se va emite decizia de pensie pentru limita de varsta veti primi retroactiv si diferenta dintre cele doua pensii.

3. Cine v-a spus ca se depune cerere pentru trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta?
Exista la Casa de pensii Cluj formular pt asa ceva, si cel care mi-a preluat cererea plus adeverinta de studii facultate la zi 5 ani care nu a contat la anticipata, mi-a spus doar ca dureaza 4-5 luni pana la decizia de pensie definitiva !!!!!!!! Am gresit ca am depus cerere, o interpreteaza ei ca o NOUA PENSIE ACUM ??? Nu inteleg
1. - Nu ati gresit ca ati depus cerere dar nu era o obligatie prevazuta in lege.
- Nu se interpreteaza ca o noua pensie, ea este o noua pensie dar este si o noua decizie de pensie si are acelasi parcurs ca si decizia initiala, adica un termen de emitere de 45 de zile (care termen bineinteles ca se depaseste).

2. Adeverintele de studii trebuia sa existe la dosarul de pensie de prima data chiar daca nu erau luate in calcul.
Dar pana atunci iau pensia care o am acum, da?

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei anticipate partiale la implinirea varstei legale de pensionare gabros98 gabros98 Am lucrat in invatamantul superior in perioada cand au fost taiate salariile cu 25%. Dupa ce am iesit anticipat la pensie, in baza unei hotarari guvernamentale ... (vezi toată discuția)
Varsa pensionare pens pens barbat, data nasterii-22.07.1950 pensionat invaliditate gr.II din 19.12.2002, stagiu cotizare 34 ani si 3 luni(din care 16 ani si 4 luni grupa II-dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta marianacarmen marianacarmen Buna ziua Am mai multe intrebari legate de pensionare pentru limita de varsta. Sunt nascuta in luna aprilie 1953, am trei copii, in noiembrie am 38 de ani ... (vezi toată discuția)