Va rog, am depus acum in luna februarie cerere pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia limita de varsta. Desi se spune ca trecerea se face automat, se depun cereri, asa ca am depus si eu.
Intrebarea este: am inteles ca decizia de pensie definitiva imi vine in 4-5 luni.
Pina atunci primesc pensia anticipata sau NIMIC????????????
Cu multumiri
Exista la Casa de pensii Cluj formular pt asa ceva, si cel care mi-a preluat cererea plus adeverinta de studii facultate la zi 5 ani care nu a contat la anticipata, mi-a spus doar ca dureaza 4-5 luni pana la decizia de pensie definitiva !!!!!!!! Am gresit ca am depus cerere, o interpreteaza ei ca o NOUA PENSIE ACUM ??? Nu inteleg
1. - Nu ati gresit ca ati depus cerere dar nu era o obligatie prevazuta in lege.
- Nu se interpreteaza ca o noua pensie, ea este o noua pensie dar este si o noua decizie de pensie si are acelasi parcurs ca si decizia initiala, adica un termen de emitere de 45 de zile (care termen bineinteles ca se depaseste).
2. Adeverintele de studii trebuia sa existe la dosarul de pensie de prima data chiar daca nu erau luate in calcul.
Varsa pensionare
pens
barbat, data nasterii-22.07.1950 pensionat invaliditate gr.II din 19.12.2002, stagiu cotizare 34 ani si 3 luni(din care 16 ani si 4 luni grupa II-dar nu sunt ... (vezi toată discuția)