Am lucrat in invatamantul superior in perioada cand au fost taiate salariile cu 25%. Dupa ce am iesit anticipat la pensie, in baza unei hotarari guvernamentale si cu depunerea unei cereri, aceste diferente mi s-au restituit integral in cursul anului 2016.
Dar in anexele la decizia de pensionare anticipata se observa ca punctajul aferent acelei perioade a fost calculat in baza salariului diminuat.
La transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta este posibil sa se tina cont de faptul ca salariul aferent acelei perioade a fost reintregit ulterior?
Asta pe langa adaugarea perioadelor asimilate (facultate, armata, perioada lucrata pana la emiterea si activarea deciziei de pensionare anticipata partiala).
Va multumesc
Credeti ca universitatea mi-ar putea elibera o adeverinta in care sa se precizeze diferentele salariale restituite si sa confirme ca s-a retinut si virat contributia pentru asigurarile sociale?
Legea care reglementeaza restituirile diferentelor salariale este nr 85 din 2016.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va elibereaza angajatorul adeverinta cu veniturile pentru care s-a retinut CASS pe care o veti depune la casa locala de care apartineti pentru a fi luata in calcul odata cu trecerea la limita de varsta.