avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei anticipate partiale la implinirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei anticipate partiale la implinirea varstei legale de pensionare

Am lucrat in invatamantul superior in perioada cand au fost taiate salariile cu 25%. Dupa ce am iesit anticipat la pensie, in baza unei hotarari guvernamentale si cu depunerea unei cereri, aceste diferente mi s-au restituit integral in cursul anului 2016.
Dar in anexele la decizia de pensionare anticipata se observa ca punctajul aferent acelei perioade a fost calculat in baza salariului diminuat.
La transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta este posibil sa se tina cont de faptul ca salariul aferent acelei perioade a fost reintregit ulterior?
Asta pe langa adaugarea perioadelor asimilate (facultate, armata, perioada lucrata pana la emiterea si activarea deciziei de pensionare anticipata partiala).
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
gabros98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:29, 25 Noiembrie 2017
Nu stie nimeni?
Nu din alt motiv decat acela ca intr-o luna trebuie sa trec la pensia pentru limita de varsta.
Credeti ca universitatea mi-ar putea elibera o adeverinta in care sa se precizeze diferentele salariale restituite si sa confirme ca s-a retinut si virat contributia pentru asigurarile sociale?
Legea care reglementeaza restituirile diferentelor salariale este nr 85 din 2016.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
gabros98, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va elibereaza angajatorul adeverinta cu veniturile pentru care s-a retinut CASS pe care o veti depune la casa locala de care apartineti pentru a fi luata in calcul odata cu trecerea la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare anticipata , femeie , varsta 57 ani , vechime in munca 35,5 ani. In ce cuantum , va fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)