avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Delararea veniturilor din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Delararea veniturilor din strainatate

Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog sa-mi dau seama daca este necesar sa mai declar in Romania veniturile obtinute in strainatate?
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania si un apartament in proprietate. M-am mutat in iulie 2015 in Franta unde lucrez de atunci. Am declarat veniturile din slaariu la autoritatile franceze, care ma considera pentru 2015 nerezident, dar pentru 2016 ma vor considera rezident. Atunci cand am plecat din Romania nu am depus nici o cerere de scoatere din evidenta.

Trebuie declarate si autoritatilor romane veniturile obtinute de mine in Franta?

Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Calendar/domiciliu fiscal fracturat ! nucu$ nucu$ Cum va proceda (sau ce se va intampla cu) persoana care: -are domiciliul fiscal si venituri in Ro. pana in luna 6-a a anului fiscal; -incepand cu luna 7-a, ... (vezi toată discuția)
Legea 571-2012 art 90 - impozit pe veniturile din strainatate mitachealina mitachealina Buna ziua tuturor. Am primit o instiintare de la finante ca ar trebui sa-mi declar veniturile din 2013 realizate in strainatate, conform articolului 90 din ... (vezi toată discuția)