avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calendar/domiciliu fiscal fracturat !
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calendar/domiciliu fiscal fracturat !

Cum va proceda (sau ce se va intampla cu) persoana care:
-are domiciliul fiscal si venituri in Ro. pana in luna 6-a a anului fiscal;
-incepand cu luna 7-a, declara/inregistreaza domiciliul fiscal in Fr. ,continuand sa obtina venituri impozabile si din Ro.(exemplu arenda);
Ramane cu doua inregistrari fiscale si obligatii separate privind impozitarile?
Are datoria de a declara veniturile externe atat in FR cat si in RO, dar impozitarea cum poate sa o solicite/plateasca ?Dar evitarea dublei impuneri?
Nedumeririle sunt atat pentru primul an("fracturat") cat si in viitor.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 14:39, 16 Mai 2010
Sa inteleg ca persoana in cauza este roman si s-a mutat in Franta.
Pentru perioada lunilor 1-6 va fi impozitat pe venitul obtinut de rezidenti.
Pentru perioada 7-12 pentru care persoana declara ca si-a mutat centrul activitatilor vitale in Franta va declara in Franta veniturile obtinute in Romania din perioada lunilor 7-12. Pentru acesta perioada va fi impozitat in Romania, va obtine din Romania un certificat de atestare a platii impozitului pe veniturile nerezidentilor. Acest certificat il va prezenta autoritatilor fiscale din Franta pentru a obtine credit fiscal si astfel sa nu mai fie impozitat si acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru activitati prin internet nucu$ nucu$ Buna ziua tuturor! Un contribuabil are urmatoarea dilema privind obligatia/modalitatea de declarare/plata a impozitului pe venit. Situatia de fapt:cetatenie ... (vezi toată discuția)
veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)