avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea avansului achitat pentru cumpararea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea avansului achitat pentru cumpararea unui apartament

Buna seara,
As dori sa stiu ce posibilitati am sa recuperez avansul achitat , in vederea achizitionarii unui imobil. Totul a fost facut la notar , s-a incheiat un antecontract. Ideea este ca la nici o saptamana dupa incheierea acestuia , am intampinat dificultati in a obtine suma substantiala ce trebuia platita ca si avans ( reprezentand 35% din valoarea imobilului). Am luat legatura cu promitentul vanzator la 5 zile de la incheierea antecontractului, dar refuza restituirea sumei fie ea integrala sau partiala.
Mentionez ca sunt inca in termenul specificat in antecontract de 45 zile pana la finalizarea contractului de VC.
Ce posibilitati legale exista sa recuperez suma achitata? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 19:44, 18 Iunie 2016
Nu ati mentionat clauza contractuala in ceea ce priveste avansul, dar de regula se pierde avansul achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)