avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere apartament.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere apartament.

Am inchiriat un apartament unei familii, cu contract si toate cele in regula. Chiriasii sunt ceva mai zgomotosi si dupa spusele vecinilor, deranjeaza. Cine raspunde de incalcarea linistii in cazul unei plangeri, proprietarul sau chiriasii? Cine are raspunderea ? Daca are cineva un caz asemanator il rog sa-mi impartaseasca din experienta domniei sale.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:20, 14 Mai 2016
Asociatiile de proprietari detin raporturi strict cu proprietarii
Daca insa sunt sesizate autoritatile=politia,acestia pot sanctiona chiriasii
Au existat cazuri in care datorita incalcarii normelor de conduita,incalcarea repetata a regulamentului de ordine interioara a imobilului de locuit in comun,reprezentantul legal al asociatiei sau comitetul executiv au informat/notificat proprietarul de comportamentul si prejudiciile produse de chiriasi,in final ajungandu-se la rezilierea contractului de inchiriere
Atentionati chiriasii dv sa respecte programul de liniste ,pentru a nu suporta sanctiunile prevazute de L nr 61/1991 republicata
De acord. Indraznesc insa sa revin, cine stabileste daca a fost incalcata vreo lege sau norma
de convietuire in locuinta? Cine hotaraste de partea cui este dreptatea? Este suficienta o plangere sau se fac cercetari? Ce cale de atac impotriva acestor reclamatii exista in mod legal?
Multumesc din nou.
Reclamantii cheama politia si, daca o cheama de cateva ori si se dovedeste ca au dreptate, iar chiriasii amendati, ce sa se mai demonstreze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem probleme cu chiriasul de deasupra noastra care ... doina99 doina99 Buna ziua! Avem probleme cu chiriasul de deasupra noastra care nu respecta normele de convietuire in bloc, face zgomote de nesuportat continuu atat in ... (vezi toată discuția)
Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Liniștea la bloc Marius Blaga Marius Blaga In blocul unde locuiesc,au venit niste chiriași foarte gălăgioși. Deși au fost amendați de către poliție nu încetează,iar proprietarul e total ... (vezi toată discuția)