avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren/casa 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren/casa 2016

Buna ziua,

Detin un teren de 1000mp in Bragadiru pe care am construit o casa/locuinta(100mp amprenta, nu am garaj, magazie etc) careia tocmai i-am facut receptia. Pana acum la impozit terenul a fost trecut ca intravilan arabil. Am depus la primarie cererea pt. deschidere rol fiscal si stabilirea impozitului.
Dupa ce am ridicat actele am sesizat ca au trecut tot terenul de 1000mp in curti-constructii. Dupa ce am intrebat, explicatia a fost ca asa se face si ca daca vreau sa fie curti-constructii mai putin si restul arabil trebuie sa fac cadastrul ca sa reiasa pe cat este casa si cat teren a mai ramas(desi reiese clar din receptie/proiect etc) si ca eventual daca tot fac cadastrul sa fac si pe casa si astfel pe viitor nu mi se va mai calcula impozitul pe suprafata construita/desfasurata ci se va calcula pe suprafata utila care reiese din cadastru.

Desi asa aberatie n-am mai auzit, am plecat cu gandul sa ma informez despre cele spuse de cunoscatoarea de la ghiseu.
Cum stiam, cadastrul se face doar pt. vanzare/ipoteca si nu exista in codul fiscal calcul bazat doar pe suprafata utila ci doar pe suprafata construita/desfasurata. Deci cadastrul in cazul meu este inutil(nu vand, nu fac credit ipotecar).

Acum intrebarea/nelamurirea:
Normal din ce am mai auzit si stiam ar fi trebuit sa imi treaca terenul de sub casa in curti-constructii si restul de 900mp sa-l lase cum este(intravilan-arabil), dar se pare ca s-au modificat lucrurile in noul cod fiscal sau cel putin asa am inteles eu. Din ce am vazut/inteles in codul fiscal pe 2016 luand ca exemplu cazul meu de 1000mp a fost introdusa suprafata obligatorie de 400mp curti-constructii si restul de 600mp arabil(desi eu am casa doar pe 100mp).

Trebuia sa imi calculeze impozitul 400mp curti-constructii + 600mp arabili si nu sa imi treaca tot terenul automat in curti-constructii nu? Sa nu mai spun ca impozitul calculat de ei este calculat gresit de 4 ORI mai mare decat ar fi trebuit(calculul facut din codul fiscal pe 2016 afisat pe siteul primariei).

Astept raspunsul dvs. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
ContSters389532, utilizator
Nimeni:(? Poate am scris cam mult, scriu mai pe scurt:

Am 1000mp de teren intravilan arabil. Am construit o casa pe el de 100mp amprenta, am facut receptia casei si am deschis rol fiscal. Toata suprafata terenului de 1000mp a fost trecuta/impozitata ca, curti-constructii cu explicatia ca trebuie sa fac cadastrul daca vreau sa am separat curti-constructii pe suprafata casei de arabil.

Conform noului cod fiscal pe 2016 am inteles ca nu se mai impoziteaza doar terenul de sub casa ci se adauga obligatoriu 400mp curti-constructii indiferent daca ai constructie mult mai mica sau chiar deloc.
Nu trebuia sa treaca la impozit 400mp ca, curti-constructii si restul de 600mp arabil?

Multumesc.
Chiar nu ma poate lamuri nimeni in privinta noului cod fiscal ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan kladeland kladeland Buna ziua.Eu locuiesc in Bucuresti,detin un teren cu suprafata de 2292 mp in Orasul Novaci,jud.Gorj.Pana anul trecut plateam impozit 10 lei. Am inteles ... (vezi toată discuția)