avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare cu lichidare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare cu lichidare societate

Buna ziua! Am o societate care se dizova cu lichidare, preluare active asociat unic. La data de 14,04,2016 s-a pronuntat lichidarea la ORC.
Intrebare:
Care sunt inregistrarile contabile la preluarea activului ( cladire si teren) de catre asociat unic?
sold creditor ct. 1012 220700 lei
sold creditor ct. 105 5287 lei
sold creditor ct. 1061 4752 lei
sold creditor ct.121 4691 lei
sold debitor 1171 27808 lei.
sold debitor ct. 212/211.....170503 lei
Mentionez ca la val. cladiri si terenului am calculat TVA 20%, deci o tratez ca pe o livrare. Corect?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
asmotortrade, utilizator

Alte discuții în legătură

Bilant lichidare ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Anul trecut am deschis o societate (micro 3%), care nu a avut activitate pana acuma. Asociatul unic a ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma aflata in dizolvare michelle2000 michelle2000 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am de facut inregistrarile de inchidere ale unei firme iar in momentul de fata mai am in balanta ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare voluntara Maria D.Anca Maria D.Anca Buna seara, Doresc sa incep procedura de dizolvare voluntara si ulterior lichidarea unei societati(momentan are activitatea suspendata) si am rugamintea daca ... (vezi toată discuția)