avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz Inselaciune, paguba restituita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz Inselaciune, paguba restituita



Buna ziua !
Am facut o inselaciune anul trecut. I-am trimis persoane-i vatamate prin posta cu totul altceva decat ceea ce trebuia sa ii trimit. Persona vatamata a depus plangere la el in judetul respectiv am fost chemat la mine in localitate si audiat persoana vatamata si-a recuperat bani. Dar am fost facut inculpat in dosar si sunt chemat peste cateva zile la ei in judet ca sa fiu audiat. Imi puteti spune in acest caz ce se poate intampla. Prejudiciul nu a fost mare de 400 de lei dar imediat persoana vatamata a recuperat totul de la mine. Deci vreau sa stiu ce pot sa patesc la ce sa ma astept. Astept un raspuns Multumesc
Cel mai recent răspuns: M@M@ , utilizator 18:16, 20 Ianuarie 2023
Încercați sa rezolvați prin împăcare.
Era bine sa fi avut avocat pana sa restituite banii.
Problema e ca sunt facut in dosar inculpat si am tot fost chemat in acel judet sa ma prezint si nu am putut ajunge si am fost chemat la politie si mi-a pus in fata o hartie in care scrie ca trebuie sa ma ia cu mandat de aducere sa ma audieze si in acel judet intrebarea mea e ce se poate intampla ? Daca persoana nu are de gand sa isi retraga acea plangere...
Se putea rezolva simplu.
Acum veți fi audiat cu sau fără mandat de aducere.
E greu de spus ce veți păți.
Sa meargă un avocat la dosar și sa vadă cum ar putea proceda sa va apere cat mai bine.

Impacarea reprezentand o cauza care inlatura raspunderea penala in cazul infractiunii de inselaciune



Inşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.



Împăcarea

Art. 159. - (1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.

(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.




~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune si fals-impacare mezgageza mezgageza am comis 4 infractiuni de inselaciune (4 persoane vatamate) si un fals.ca sa fiu cat mai credibil pentru banii primiti am dat o chitanta falsificata (am ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals aplesea95 aplesea95 Bună seara, Am o nelamurire in ceea ce privește pedeapsa in cazul următoarelor infracțiuni: înșelăciune, tentativa de inselaciune si fals. Am ... (vezi toată discuția)
Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)