avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie la politie

Maine sunt citat sa ma prezint la politie cred ca in legatura cu o altercatie ce am avut-o cu un vecin acum vreo doua saptamani (in citatie nu scrie nici ce calitate am si nici pentru ce sunt chemat). Ce mi se poate intampla daca nu dau maine nici un fel de declaratie? pentru ca vreau sa ma consult si cu un avocat inainte de asta -ma pot ei obliga sa dau maine o declaratie? Cu avocatul nu am cand sa vorbesc ca la ora 8 trebuie sa merg la politie.
Dac cer analizez plangerea lui si certificatul-medico-legal pe care il are, trebuie sa mi le arate sau ramane la aprecierea lor asta?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
ContSters99255, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:47, 13 August 2009
Buna seara.Pentru ca politistul sa nu interpreteze lipsa dvs ,drept ofensa,lipsa de respect,dezinteres,ar fi de preferat sa va prezentati,cu atitudine normala si decenta sa solicitati comunicarea contextului pentru care a~ti fost citat.In eventualitatea in care constatati o atitudine concreta care sa va defavorizeze,aveti dreptul legal a comunica ca ,dat fiind aspectele si acuzele atribuite dvs,nu intelegeti suficient termenii,si pentru a va apara interesele ,intelegeti sa continuati discutia numai,numai in prezenta unui avocat.Nu este obligatoriu ca politistul sa va aplice sanctiune,mai ales daca este prima fapta...dvs cunoasteti cel mai bine relatiile cu vecinul si cam ce ar putea sesiza in plangere.Avand in vedere posibila calitate a dvs ,eventual politistul va v~a aduce la cunostiinta acuzele vecinului,in niciun caz nu va vor fi prezentate spre lecturare probele .Aparatorul are dreptul si calitatea sa parcurga intreg dosarul.Succes si retinere in viitor
Puteti sa le telefonati si sa mergeti apoi insotit de avocat.

Aveti dreptul de a nu da nicio declaratie dar eu cred ca daca veti merge veti da declaratie.
Daca nu va prezentati sau nu vreti sa dati vreo declaratie poate fi interpretat ca un gest de rea-credinta din partea dvs. Insa puteti telefona rugandu-l pe politistul care instrumenteaza cazul sa va lase o saptamana sa puteti lua legatura cu un avocat pentru ai explica imprejurarile in care s-a comis fapta si care sa mearga eventual cu dvs. atunci cand veti da declaratia. Eu va sfatuiesc sa cooperati pentru ca nu cred ca se va ajunge la o sanctiune grava pentru dvs. Succes!
Politistul trebuie sa ia la cunostinta despre intentia dvs. de a va prezenta la o alta data din motive obiective...,altfel puteti fi sanctionat.:)
daca nu va prezentati la data indicata in citatie , veti fi amendat .
va puteti prezenta refuzand sa dati vreo declaratie, motivand prin faptul ca doriti sa va angajati aparator .

Alte discuții în legătură

O mica problemuta GRIMRIP3R GRIMRIP3R Prietena mea a fost citata astazi la Politie in legatura cu zgarierea unei masini .Si am fost si eu cu dansa sa o astepta sa o duc la servici . Dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Informatii dosar penal bia99 bia99 buna ziua, tocmai am primit o citatie, in calitate de INVINUIT in cazuza privind DOSAR PENAL. 1. imi puteti spune va rog ce semnifica mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)