avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata nesemnata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata nesemnata

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
In conditiile in care am uitat sa semnez cererea de chemare in judecata si nu am fost prezent la primul termen, instanta a acordat un nou termen si mi-a comunicat ca obigatia de a semna pana la urmatorul termen.
Avand in vedere ca este putin probabil sa fiu prezent la urmatorul termen, cu pot sa procedez pentru a semna cererea de chemare in judecata? Merg la registratura si solicit dosarul pentru a-l semna sau ...?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: vmv , utilizator 01:51, 17 Mai 2016
Cu o o adresă de înaintare, puteți depune la registratură aceeași cerere, în nr de exemplare suficiente și pentru comunicare, pe care să fie aplicată și semnătura.
Dacă nu puteți fi prezent la termene cereți judecarea și în lipsă.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
Adrian ALBU, Avocat
Dacă cererea a fost trimisă prin email, nu mai trebuie să fie semnată, nici nu se poate tehnic.
Altă formă de redactare necesită obligatoriu semnătura.
Conform art.196(1) NCPC cererea care nu cuprinde printre altele,semnatura partii sau a reprezentantului acesteia este nula.In mod concret, faceti o cerere care presedintele instantei si va prezentati la arhiva si registratura instantei solictati dosarul si apoi,la registratura la judecatorul de serviciu ptr. apobare cererea de semnare actiunii.Solictati si judecarea in lipsa.
Va multumesc tuturor pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca am depus cererea de chemare in judecata nesemnata? adrianatihoc adrianatihoc Buna ziua! Am depus la registratura o cerere de chemare in judecata plus inscrisuri. Din pacate, am uitat sa semnae cererea de chemare in judecata. Pana la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto copii certificate ale inscrisurilor sebyy sebyy Buna ziua.am dat in jusdecata adm finantelor publice si Agentia ptr fondul de mediu ptr recuperarea taxei auto.la dosar am depus toate actele doveditoare dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se calculeaza un termen de 15 zile de la comunicare ... Lumyna Lumyna Buna ziua! cum se calculeaza un termen de 15 zile de la comunicare in situatia in care azi, 27.04 am primit in dosarul electronic hotararea instantei? ... (vezi toată discuția)