avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin 14 ani

Buna ziua! Sunt cetatean roman (cetatenia dobandita). Am un copil de 14 ani, nascut in R Moldova. Pentru buletin stiu ca este nevoie de Hotararea judecatoreasca unde sa fie specificat tutela copilului. In anul 2003 , cand am divortat , nefiind nevoie , nu s-a specificat in tretinerea copilului. Hotararea de divort a fost eliberata de Judecatoria din Chisinau. Am fost la starea civila sector 1 , in Bucuresti, unde mi s-a spus ca este suficient sa am aceasta hoarare , o scrisoare din partea judecatoriei unde sa fie specificat ca nu a fost trecuta aceasta mentiune in hotararea de divort, si o declaratie din partea tatalui copilului ca ii permite sa se stabileasca cu mama (adica cu mine). Am facut aceste acte. Acum insa la sectia de evidenta ppopulatie, mi se cere obligatoriu Hotararea de judecata cu specificarea intretinerii copilului.
Spuneti-mi va rog, se poate face ceva in acest sens, si daca nu - ce trebuie sa fac? unde sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:06, 29 Mai 2016
Sa intelegem ca in sentinta se scrie doar despre divort fara a se face referire la copii?Banuiesc ca dvs, aveti acum domiciliul in Romania. Daca da atunci va puteti adresa judecatoriei pentru stabilirea domiciliului si a exercitarii autoritatii parintesti. De asemenea puteti sa va adresati aut. moldovene daca dvs. ati cerut aceste lucruri la divort iar ei au omis a vi le stipula in sentinta. Va face o minuta in care mentioneaza ce au omis. Dupa parerea mea ar merge mai fortat asa si cu declaratie data in fata notarului, dar asta depinde de seful serviciului.
Da in sentinta se face referire doar la divort. Multumesc . Am rezolvat cu declaratii si procuri pentru buletin, insa in continuare avem nevoie de Hotarare in care sa se pronunte custodia copilului. Specific, noi nu am cerut la divort custodia copilului (ne intelesesem amiabil, lucru de care imi pare rau acum), ba mai mult Hotararea de divort pe care o am nu este definitiva si irevocabila, se termina cu propozitia - H. cu drep de apel in 15 zile. Dar (nu mai stiiu exact in baza acestei H.J. sau inca ceva) am un certificat de divort , care se elibereaza de starea civila (asa e in RMoldova).
Ce trebuie sa fac sa obtin pronuntarea sentintei referitor la incredintarea minorului sau custodie (nu sunt foarte sigura de corectitudinea notiunilor ), si daca se poate face in Romania, sau ttrebuie sa merg in R Moldova. Tatal copilului este in continuare in RMoldova si nu este cetatean roman. Multumesc anticipat.
Daca aveti buletin va puteti adresa la judecatoria de pe raza dvs. de domiciliu din Romania. Introduceti o actiune pentru exercitarea autoritatilor parintesti exclusiv de dvs, stabilirea domiciliului minorului la adresa dvs. de domiciliu din Romania, pensia alimentara si programul de vizita a copilului. Nu inteleg cum v-au dat buletinul pe numele de fata din moment ce dvs. nu sunteti in posesia hot.de divort definitive, dar ma rog e treaba lor.
Multumesc. E multa incurcatura si multe acte. De 10 ani tot fac si refac acte de cand am venit in Romania.
Buna ziua! deja cunoasteti putin cazul. Spuneti-mi va rog, ce trebuie sa contina o declaratie / procura din partea tatalui copilului (care locuieste in RMoldova) care sa convinga autoritatile (de ex. Banca , Comisia de admitere (baiatul anul aceste trebuie sa ie inscris la liceu) ) ca copilul este in intretinerea mea. Asta pana voi inainta o actiune. Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Exercitarea autorităţii părinteşti deeaflor deeaflor buna ziua! am divortat acum un an, sunt parinte rezident si unic custodiant al unui minor de peste 14 ani, conform hotararii judecatoresti. dupa divort, am ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)