avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reabilitare judecatoreasca-conditii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reabilitare judecatoreasca-conditii

Buna ziua,
In anul 2008 septembrie am inceput executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani,intre timp am fost condamnat intr-un alt dosar la aceasi pedeapsa de 3 ani,am facut contopirea si pedeapsa finala a fost de 3 ani si 6 luni,am executat 2 si 6 luni si am fost eliberat conditionat in 2011 ramanad de executat exact 1 an,anul acesta se implinea in ianuarie 2012.
Acum suntem in 2016 si as vrea sa imi fac reabilitarea judecatoreasca ,potrivit art. 166 N.C.P literea a,dar nu stiu de cand se calculeaza termenul acela de 4 ani ,din momentul eliberarii 2011 sau in momentul in care pedeapsa as fi executat-o complet respectiv 2012?si in sentinta definitiva mai am interzicerea unor drepturi comform art 64 ,precum drepturi de a candida sau de a fi ales,pedeapsa complementara pe o perioada de 5 ani
Indeplinesc toate conditiile referitoare la termenul de asteptare la care ma incadrez adica de 4 ani?
Dupa reabilitare,daca imi este acordata si scot cazierul mai apare ceva mentiuni in el sau nu?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: simiansibiu , utilizator 16:42, 16 Mai 2016
Buna ziua!

Se calculeaza de la momentul terminarii executarii.

Cu stima.
Va multumesc pt raspuns toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot cere reabilitarea ? cum se procedeaza ? Ionion1989 Ionion1989 Condamnat la o pedeapsa cu executare de 3 ani si 6 luni in baza art.87 alin.1 din oug 195/2002 si 3 ani in baza art.184 alin.2 si alin.4 cod penal,prin ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecătorească marius_popescu24 marius_popescu24 Buna seara. Numele meu este Marius și doresc să vă adresez și eu o întrebare. În luna iulie 2012 am rămas definitiv, cu o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod CRYS7709 CRYS7709 buna ziua, am avut o condamnare de 10 luni cu executare in 31 martie 2012 pana in 4 octombrie 2012 conditionat,dar de drept era in 31ian.2013,cand se sterg din ... (vezi toată discuția)