avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Am o problema in data de 11.05.2016 am depus dosarul la directia de asistenta sociala pentru concediu de crestere copil pentru o luna aferenta tatalui. Precizez ca fata mea implineste 2 ani in 11.07.2016 si eu ar trebui sa intru in concediu in data de 11.06.2016. Cand am depus dosarul am fost sa intreb care este stadiul dosarului pentru fata mea la cresa deoarece nu erau locuri in momentul in care am depus eu dosarul la cresa. Si am fost anuntat ca de pe 01.06.2016 am loc la cresa si sa aduc fata. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Eu am voie sa fiu in concediu de crestere copil daca fata mea o dau la cresa?
2. Cat va fi valoarea indemnizatiei mele pentru acea luna 85 % din veniturile mele aceasta valoare fiind limitata la 1200 ron (avand in vedere faptul ca sotia mea a optat pentru CCC pentru 2 ani - ea intorcandu-se cu 2 luni mai devreme la servici si luand stimulent de insertie)?
3. Deoarece nu vreau sa pierd locul la cresa , cu cat timp inainte pot face cerere de anulare a suspendarii contractului meu de munca in caz in care as fi in ilegalitate?
4. Exista vreo lege care sa imi interzica faptul de a sta in concediu de crestere copil in timp ce fata mea este la cresa?

Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 16 Mai 2016
1. Nu pierdeti indemnizatia pentru CCC daca dati copilul la cresa.

2. Indemnizatia lunara pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar nu mai mult de 1.200 lei.

3 - 4. Nu exista nici o reglementare legala care sa interzica unei persoane aflate in CCC sa dea copilul la cresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere pentru tata? crissbog11 crissbog11 Buna ziua, Sotia mea a nascut pe 30 martie 2014, sotia poate beneficia de ccc copil dar as vrea sa intru eu, ceea ce ma intereseaza pe mine este daca vreau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)