avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa decesul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa decesul parintilor

Tatal decedat 2004,mama 2006,urmasi 3 frati din care unul decedat 2014.Dupa decesul fratelui nu s-a facut succesiune,dupa el raman 2 fii si sotia.Mostenitori fratelui decedat vor sa cedeze masa succesorala unuia din cei 2 frati ramasi in viata.Va rog indrumatima cum trebuie procedat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:24, 17 Mai 2016
Se face succesiunea dupa tata, se face succesiunea dupa mama, se face succesiunea dupa frate.
Totusi nu se intelege a cui masa succesorala vor mostenitorii fratelui decedat sa o cedeze.
a fratelui decedat
mircea62 a scris:

Tatal decedat 2004,mama 2006,urmasi 3 frati din care unul decedat 2014.Mostenitori fratelui decedat vor sa cedeze partea din succesiune unuia din cei 2 frati ramasi in viata.Va rog indrumatima cum trebuie procedat.Va multumesc.


Deci familia fratelui decedat vrea sa cedeze TOATE bunurile fratelui decedat? sau doar cele pe care acesta le-ar mosteni de la parintii lui?
Ma iertati ca insist, dar mi se pare ciudat ca niste copii sa cedeze bunurile pe care le-a realizat tatal lor (nu cele pe care le-a mostenit tatal lor).
Si mi se pare o neintelegere si pentru ca subiectul este "succesiune dupa decesul parintilor" - or parintii copiilor n-au murit amandoi, doar tatal a murit.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Succesiune Stefan 88 Stefan 88 Buna ziua!Am urmatoare problema fratele meu dupa moartea mamei la un an a deschis succesiunea impreuna cu tata ,intrebarea se poate face succesiunea fara sa ... (vezi toată discuția)