avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestarea rezultatului achizitiei directe ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestarea rezultatului achizitiei directe ?

Buna ziua,

Achizitia directa, nefiind o procedura expres reglementata de OUG 34/2006, unde poate fi contestata? Mai are CNSC-ul competenta? Se depune plangerea direct la instanta? Daca da, la care instanta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:52, 19 Mai 2016
Incepeti in primul rand cu o contestatie/notificare la autoritate.

Din cate stiu, CNSC isi declina competenta de a solutiona astfel de litigii, desi consider ca prin coroborarea art. 255, alin.4) cu art. 266, alin.1) din OUG 34/2006, ar avea competente.

In cazul asta, decizia autoritatii poate fi atacata pe cale de contencios administrativ la Tribunalul de pe raza ei.

Personal, cred ca sansele sunt foarte mici, avand in vedere ca legislatia achizitiilor publice instituie obligatii ale autoritatii doar in ceea ce priveste documentul justificativ al efectuarii achizitiei si nimic in ceea ce priveste relatia cu un ofertant si selectarea/acceptarea ofertei acestuia.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatiile se depun numai la cnsc fara exceptie? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Am participat la o licitatie publica (care nu a fost publicata pe SEAP ci intr-un ziar) si doresc sa depun contestatie. Lucrarea face parte dintr-un Proiect ... (vezi toată discuția)
Cand declina cnsc competenta ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Care sunt situatiile in care CNSC isi poate declina competenta solutionarii unei contestatii la procedura de atribuire a unui contr. de achizitii ... (vezi toată discuția)
Decizie ciudata contestatie cnsc build.ing build.ing Am formulat o contestatie la o procedura de cerere de oferta (la care am fost singurul ofertant), la care mi s-a declarat oferta inandmisibila, pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)