avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare lege 66/2016 - obligatie angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare lege 66/2016 - obligatie angajator

Buna ziua,

Lamuriri suplimentare privind legea 66 din 2016.

Anul trecut(2015) in luna iunie,ziua 24 am nascut un baietel. Momentan ma aflau in CCC cu optiune pentru 1 si revenire dupa 11 luni, adica 23 mai 2016 la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de reinsertie.

Acum ca legea se va aplica de la 1 Iulie 2016 ce posibilitati exista pe aceasta situatie pentru a putea beneficia in continuare de CCC pana la 2 ani?


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 16 Mai 2016
Dupa intrarea in vigoare a legii , se va face cerere catre angajator pentru acordarea CCC pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Legea nr.66/2016
Art. II.
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 iulie 2016.

Art. III.
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, de concediul fără plată sau de stimulentul de inserţie reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:

a) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserţie, precum şi pentru cele aflate în concediu fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opţiunii se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului;

c) pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, şi care nu se află în situaţia prevăzută la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

(2) În aplicarea alin. (1) se emit instrucţiuni care se aprobă prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta ccc pana la 2 ani cf noii legi stefania2778 stefania2778 Buna ziua! Am un copilas nascut pe 07.08.2015 si va rog sa ma lamuriti privind noile modificari aduse de legea 66/2016, am optat deja pentru varianta de ccc ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie IrinaMisu IrinaMisu Mi-am reluat activitatea profesionala, dupa concediu de crestere copil, in 2015 inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului meu. De atunci, pana in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie dancucasiana dancucasiana Buna as avea o intrebare,daca eu am inceput serviciul mai repede si am beneficiat de stimulent pana in data de 25 iunie,dar fetita mea implineste 2 ani in 25 ... (vezi toată discuția)