avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acces proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acces proprietate

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un teren in comuna Banesti. Terenul are 1000 mp ( conform cadastru/intabulare/carte funciara), din care 750mp ( 27x28) si alee de acces 250mp ( 3.9 x 65). Calea de acces este inclusa in proprietate/in cadastru, practic voi fi proprietarul acestei alei . Ma intereseaza daca voi putea primi autorizatie de contructie pe acest teren, avand in vedere dimensiunile aleii de acces ( latime 3.90 m x lungime 65m) si ce document care sa ateste acest lucru pot solicita de la autoritatile competente?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:11, 16 Mai 2016
Daca este cale de acces si prin construire blocati calea de acces,este discutabil ,oricum trebuie sa solicitati autorizatie de constructie de la serv. de specialitate al primariei.
Este cale de acces personala ce va duce la suprafata de 750mp unde va fi amplasata casa. Ma intereseaza cum pot fi sigur ( inainte sa cumpar terenul) ca voi primi autorizatie de constructie.

multumesc!
O astfel de asigurare nu veti putea gasi pe un astfel site, cel mai bine mergeti la primarie la serv. de specialitate si discutati cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alee acces prevazuta de urbanism iulixica iulixica Am un teren cu certificat de urbanism care prevede latimea aleii de acces minima de 3.5m. Momentan aceasta alee este de 2m latime, fiind in co-proprietate a ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie george1969 george1969 Buna ziua , Am in proprietate un teren in loc Calinesti Arges in suprafata de 1456m patrati .Acest teren are o deschidere la drumul national de 6.5 metri ... (vezi toată discuția)