Buna ziua!
Am achizitionat de curand cateva cursuri pentru examenul de titularizare de la un centru de meditatii din targoviste.Recent le-am incarcat pe un grup de facebook deoarece am vrut sa ii ajut si pe ceilalti.(sunt multe persoane care nu isi permit sa dea 170 lei respectiv 280 lei pentru ele,si m-am gandit sa fac un bine).
Dupa ce au vazut postarea,reprezentantii centrului m-au amenintat cu trimiterea in instanta deoarece au spus ca au drepturi de autor asupra documentelor.Dupa mesajul primit,am hotarat sa le sterg.
Pot sa ma dea in judecata doar pentru ca le-am postat pe un grup social?
Eu nu am pretins nici o taxa din contra,ei sunt cei care le vand contra unor sume de bani.
Daca au drepturi de autor pentru cursurile respective sau licenta pentru ele, va pot da in judecata. Nu aveti dreptul sa oferiti altora documente protejate de drepturile de autor, fapta poate fi considerata violare a drepturilor de autor sau piraterie.
din moment ce le-au vandut,inseamna ca pot fi folosite de oricine.
nu mi-a spus nimeni cand le-am cumparat ca nu am voie sa le dau mai departe.
eu le-am oferit gratis pentru persoane care nu stau asa bine cu banii.
Daca ati fi pus pe internet poeziile lui Eminescu, nu v-ar fi facut nimeni nimic, pentru ca drepturile de autor sunt expirate.
Daca ati fi pus integral una din cartile cu Harry Potter, ati fi fost pasibil de pedeapsa, chiar daca nu ati semnat niciodata niciun contract cu editorul.
In ce ii priveste, ar fi o complicatie inutila sa ceara urmarirea penala si nu cred ca Politia si-ar da silinta, eventual ar decide judecatorul ca fapta nu constituie pericol public. Dar un proces in drept civil tot pot sa va faca si sa ceara despagubiri. Sau macar sa apeleze la un mediator si sa fiti bun de plata (medierea nu e obligatorie, dar e mai ieftina decat un proces).
Drepturi de autor
alexlupsa1
Buna ziua!
Am achizitionat de curand cateva cursuri pentru examenul de titularizare de la un centru de meditatii din targoviste.Recent le-am incarcat pe un ... (vezi toată discuția)