avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sistem supraveghere video.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sistem supraveghere video.

Buna ziua

Mi-am cumparat un sistem de supraveghere video pt locuinta.Doresc sa stiu daca il pot pune in functiune fara avize de la politie. nu vreau sa am probleme din cauza sistemului video,cand eu doresc sa imi ofera liniste. Daca se poate va rog sa imi dati un raspuns cat mai simplu aici,am incercat sa citesc legea 333 si h.g 1010,parca era. dar acolo face referire in special la firme,este foarte mult de citit,si nu prea gasesc ce ma intereseaza pe mine. Va multumesc anticipat pt un eventual raspuns. Va salut cu stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:29, 16 Mai 2016
Concret ce va intereseaza pe dv?
Decizia nr.52/2012 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal,publicata in MOf nr. 389 din 11.06.2012.

Art. 1
(1) Colectarea, inregistrarea, stocarea, utilizarea, transmiterea, dezvaluirea sau orice alte operatiuni de prelucrare a imaginilor prin mijloace de supraveghere video, care permit identificarea directa sau indirecta a persoanelor fizice, reprezinta operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal ce intra sub incidenta prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Imaginile referitoare la persoane identificate sau identificabile, prelucrate prin mijloace de supraveghere video, pot constitui date cu caracter personal:
a) chiar daca nu sunt asociate cu datele de identitate ale persoanei; sau
b) chiar daca nu contin imaginea persoanei filmate, ci alte informatii de natura sa conduca la identificarea acesteia

Exemplu: numarul de inmatriculare al unui vehicul.
Atentie sporita cu detinerea,utilizarea datelor stocate de sistemul de supraveghere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere pe proprietate palnyc palnyc Buna ziua, Sunt nelamurita asupra fapului daca se poate instala camere de supraveghere pe o proprietate (curte, gradina, stada) care permit si inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere la bloc Cumrou Cumrou Buna ziua, As dori sa instalez o camera de supravegheat la usa apartamentului meu.Locuiesc la etajul 4 si am numai un vecin pe palerul meu.Blocul in care ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere Ilovekobe Ilovekobe Buna seara! As vrea sa știu in ce condiții se pot monta camere de supraveghere intr-un bloc de locuințe.Care sunt pașii care trebuie parcurși pentru a se ... (vezi toată discuția)