avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... camera de supraveghere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

camera de supraveghere la bloc

Buna ziua,
As dori sa instalez o camera de supravegheat la usa apartamentului meu.Locuiesc la etajul 4 si am numai un vecin pe palerul meu.Blocul in care stau nu apartine de nici o asociatie de propieteri si nu are nici o administratie a cladirii, noi ne administram si platim singuri toate facturile. De ce hartii( aprobarii) am nevoie pentru a fi in conformitate cu legea si a nu avea probleme cu vecinul de scara? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:45, 10 Iulie 2017
Atentie sporita cu modalitatea de instalare sistem de supraveghere pe parte comuna de imobil de locuit in comun,avand in vedere caracterul datelor stocate de sistemele de supraveghere date aflate sub incidenta dispozitiilor Deciziei nr.52/2012" a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, decizie publicata in Monitorul Oficial nr. 389 din 11.06.2012.Legea nr.333/2003 si actualizarile ei prin Legea nr 40/2010 - pentru modificarea si completarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor Monitorul Oficial 153/2010,Legea nr 9/2007 - pentru modificarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor Monitorul Oficial 30/2007,OUG nr 16/2005 - pentru modificarea lit. h) a art. 17 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate si pentru modificarea si completarea Legii nr. 333/2002 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor Monitorul Oficial nr 205/2005,
Normele metodoligice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor
Cred ca ar fi bine sa luati un acord al vecinului, sa-i specificati ca aceasta camera nu va fi fixata pe usa lui si apoi sa chemati o firma specializata care cunoaste legislatia in vigoare sa va monteze camera.

Eu v-as propune sa vorbiti (eventual sa stabiliti si o forma scrisa de acord) cu vecinul dvs. sa-si monteze si el o camera, in asa fel incit cele doua camere sa se "vada" una pe alta, astfel supraveghierea va fi mai buna.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare sistem supraveghere video Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna ziua. Sunt administratorului unui magazin-bar(PFA) in mediul rural. In prezent unitatea este doata cu sistem de alarma de o firma specializata. In viitor ... (vezi toată discuția)
Montarea camerelor de supraveghere DanTone DanTone Buna ziua, Locuiesc intr-o curte comuna cu trei case si unul din vecini isi instaleaza singur camere de supraveghere, fara a avea acordul nostru, la locuinta ... (vezi toată discuția)
Montaj camere video de supraveghere OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua as avea o intrebare, detin un PFA cu codul caen 9511 \"reparatii intretinere si etc pentru electronice\". stiu ca montajul de camere e putin cam ... (vezi toată discuția)