avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate, drept funciar, reconstituire in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate, drept funciar, reconstituire in baza Decretului Lege 42 din 1990, teren aferent casei

Cunoasteti sa se fi desfasurat, in zonele cooperativizate, o procedura de recunoastere a dreptului de proprietate in baza art. 8 din Decretul- Lege 42 din 1990, in paralel cu procedura stabilita de Legea 18/1991 a fondului funciar? am intalnit adeverinte de atestare a dreptului de proprietate cu privire la terenul aferent casei, pana in 6000 mp, in favoarea proprietarilor constructiei, eliberate de primarie. as vrea sa stiu cat de raspandita si de legala e aceasta abordare. Multumesc!

DL 42/1990 art. 8 " Terenul aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi gradina din jurul acestora, în zonele cooperativizate, constituie proprietatea particulară a deţinătorilor; acestea pot fi înstrăinate şi lăsate moştenire.
Terenul prevăzut la alin. 1, împreună cu lotul care poate fi atribuit în folosinţă membrului cooperator, potrivit prevederilor art. 4, nu poate depăşi suprafaţa de 6.000 metri patrati pentru deţinătorul casei de locuit."

Alte discuții în legătură

Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan AlbertCaf AlbertCaf Art 41 alin (10) din Legea nr 7/1996 prevede: \"Terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul ... (vezi toată discuția)
Lege nr.18 din 19 februarie 1991 legea fondului funciar-interpretare art. 23. - (1) cornaca cornaca Cum se interpreteaza acest articol de lege ? Mai precis ? Art. 23. - (1) Sunt şi rămân în proprietatea privată a cooperatorilor sau, după caz, a ... (vezi toată discuția)