avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intravilan

Art 41 alin (10) din Legea nr 7/1996 prevede: "Terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, determinate potrivit art. 8 din Decretul - lege nr. 42/1990 privind unele măsuri pentru stimularea ţărănimii, se înscriu în cartea funciară, în lipsa actelor de proprietate, în baza certificatului prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol, eliberat de unitatea administrativ - teritorială în raza căreia este amplasat imobilul şi a documentaţiei cadastrale."
Acest articol se refera doar la dobandirea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan ce a fost cooperativizat sau se poate si cu privire la un teren intravilan ce nu a fost cooperativizat?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:12, 23 Ianuarie 2020
ART. 8 - Terenul aferent casei de locuit si anexelor gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora, in zonele cooperativizate, constituie proprietatea particulara a detinatorilor; acestea pot fi instrainate si lasate mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren gradina fara acte sorana_g sorana_g buna ziua, am o casa la sat si pe gradina nu am acte, nu apare in cartea funciara ( 700 mp, - eu am patit impozit pe ea tot timpul, dar asa am cumparat si eu ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Art. 41 alin (10) din Legea nr 7/1996 prevede: \"Terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)