buna ziua, am o casa la sat si pe gradina nu am acte, nu apare in cartea funciara ( 700 mp, - eu am patit impozit pe ea tot timpul, dar asa am cumparat si eu casa, fara gradina trecuta in acte). Cum sa procedez sa o intabulez ? ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat.
sorana_g a scris:
buna ziua, am o casa la sat si pe gradina nu am acte, nu apare in cartea funciara ( 700 mp, - eu am patit impozit pe ea tot timpul, dar asa am cumparat si eu casa, fara gradina trecuta in acte). Cum sa procedez sa o intabulez ? ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat.
Legea 7/1996 art. 41 alin (10)
(10) Terenurile aferente casei de locuit și anexelor gospodărești, precum și curtea și grădina din jurul acestora, determinate potrivit art. 8 din Decretul-lege nr. 42/1990 privind unele măsuri pentru stimularea țărănimii, se înscriu în cartea funciară, în lipsa actelor de proprietate, în baza certificatului prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol, eliberat de unitatea administrativ-teritorială în raza căreia este amplasat imobilul și a documentației cadastrale.
Certificatul specificat la articolul sus mentionat pe care trebuie sa il elibereze primaria se regaseste in ordinul 700/2014 art. 385 anexa nr. 1.51/1
[ link extern ] /
Luati legatura cu un topograf autorizat, si in baza a ce v-am scris eu va poate face o documentatie cadastrala de prima inscriere.
~ final discuție ~