avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara.sotul meu lucreaza ca sofer de tir cu carte de munca poate intra in prenatal dar sa mearga in continuare la munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:33, 17 Mai 2016
In prenatal , tatal copilului nu poate intra. Concediu de maternitate se acorda numai mamelor.

Tatal copilului poate beneficia, dupa caz, de indemnizatia pentru CCC sau de stimulentul de insertie.

In speta, daca tatal nu doreste sa intre in CCC, poate solicita direct acordarea stimulentului de insertie. In acest caz, va primi salariul de la angajator plus 500 lei ca stimulent de insertie.
1. Stimulentul de insertie nu il primeste de la angajator ci de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie o procurati de la Primarie unde veti si depune apoi actele.
Este de notorietate publica ca stimulentul de insertie este platit de stat , iar in mesajul anterior nu am facut precizarea expres ca este platit de catre angajator.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Eu am raspuns initiatoarei topicului pentru a o lamuri pe deplin.

2. Notorietate publica nu inseamna si generalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt profesor suplinitor cu cim pana la data de ... adygeo94 adygeo94 Bună seara! Sunt profesor suplinitor cu CIM pana la data de 01.09.2023. Pe data de 12 .04 .2023 îmi expira concediul de maternitate. Am următoarea ... (vezi toată discuția)
Prenatal Andreea si Ariana Andreea si Ariana Buna am si eu o intrebare daca sotul meu intra in prenatal poate lucra ca sofer in acelas timp cat are si prenatalul? Adica sa nusi opreasca activitatea la ... (vezi toată discuția)