Buna dimineata!
Daca o societate aflata in insolventa decide desfiintarea unui post, care este procedura (preaviz normal sau se desface contractul conform procedurii concedierii colective)? Se poate concedia cf. art.65 (concediere individuala) si un salariat aflat in concediu medical?
Va multumesc!
Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicarea si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Multumesc! Citisem un articol pe acest site, unde se preciza faptul case pot deface contractele de munca, doar in urma concedierii colective (se parcurg etapele concedierii colective).
Nu este nevoie de o concediere colectiva , se pot inceta c.i.m. si printr-o concediere indivuala.
După data deschiderii procedurii de insolventa, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitorului se va putea face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. În cazul în care sunt incidente dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte concedierea colectivă, termenele prevăzute de art. 71 şi art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se reduc la jumătate.
Firma in insolventa
Tempor
Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: daca o companie este intrata in insolventa, administratorul judiciar poate da afara ... (vezi toată discuția)