avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Se poate sa imi iau 1 zi de concediu de odihna? Esti legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 18 Mai 2016
daca aveti deja ceva vechime da cu o cerere in prealabil
Buna seara,
CO se acorda in baza unei programari initiale in perioada inscrisa in acea programare. Daca doriti 1 zi de CO intr-o alta perioada atunci depuneti o cerere in acest sens la angajator. In principiu se aproba astfel de cereri.
georgianahandac a scris:

daca aveti deja ceva vechime da cu o cerere in prealabil

De unde ati dedus dvs asa ceva ?

Legea nu specifica nicaieri dupa cat timp de la angajare se poate lua CO. CO se acorda proportionalcu perioada din an lucrata.

In concluzie, se poate lua CO oricand dupa angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ana198731 ana198731 in ianuarie 2012 doresc sa imi iau 8 zile de CO, pentru anul 2011 nu mai am zile de CO, angajatorul zice ca nu am dreptul, cine are dreptate? pe acest ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Am o intrebare! Lucrez ca bugetar si am 28 de zile lucratoare concediu! Iar sefi nostri ne obliga sa tragem la tombola care cum picam si sa il luam ... (vezi toată discuția)