avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca cu doua norme in aceeasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca cu doua norme in aceeasi luna

Buna ziua,

Este posibil ca un angajat sa aiba in cadrul aceleasi luni doua norme diferite in baza aceluiasi contract individual de munca? Daca da care este procedeul de calcul al salariului pentru luna respectiva? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 18 Mai 2016
Cred ca ar fi fost normal sa existe doua CIM, chiar daca sunt la acelasi angajator. Evident pe functii diferite. Daca eu am inteles correct, e vorba de doua functii cu acelasi CIM, probabil in urma unui act additional prin care se adaugau noi sarcini de lucru. In acest caz durata zilei de munca nu poate depasi 8 ore.
E vorba despre acelasi contract si aceeasi functie, dar cu modificare in mijlocul lunii a normei de munca. Pana in data de 18 mai sa fie cu 8 ore si apoi pana in data de 31 cu 2 ore. La asta faceam referire.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial cu acelasi angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

De asemenea, legislatia nu prevede ca , c.i.m. sa fie incheiate pe functii diferite.
Eu ma refeream daca este posibil ca in mijlocul unei luni sa i se modifice norma unui salariat sau acest lucru este posibil doar de la inceputul lunii urmatoare?
Este posibil sa se modifice durata timpului de munca in decursul unei luni. Nu exista interdictie pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)
C i m 2 MIHAELA 66 OPREA MIHAELA 66 OPREA Vă rog să îmi spuneți dacă este legal să am două locuri de muncă , de 8 ore , evident înregistrate la IBM? (vezi toată discuția)
Interes de munca lucy1973 lucy1973 buna ziua, as dori sa va intreb un lucru si anume actualmente lucrez cu 8 ore la o firma si la 6 ore la alta firma, sunt interesat sa imi spuneti cate ore am ... (vezi toată discuția)